Annons

Insändare: Man får hoppas att Folkhälsomyndigheten inte tar Telias uppgift på allvar

Via Telia basuneras ut att det är färre besökare nu är vid samma tid förra året. Det ska vara bevis för att Corona dämpat antalet besökare på Öland i år.
Insändare • Publicerad 4 augusti 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten litar inte Telias uppgifter om att det varit färre turister på Öland i sommar. Bilden är från ett tidigare år.
Insändarskribenten litar inte Telias uppgifter om att det varit färre turister på Öland i sommar. Bilden är från ett tidigare år.Foto: Alexander Jensen

Telias koll sker ju via deras kunder, inte via andra operatörer. Om Telia har färre kunder i år jämfört med förra året så är det ju det som avspeglar sig – inte antalet Ölandsbesökare. Man får hoppas att Folkhälsomyndigheten inte tar Telias uppgift på allvar.

Via mina åkeri- och färdtjänstchaufförer, som har god överblick, hör jag hur de klart konstaterar att det aldrig varit så mycket folk på ön. Via trafikräknaren vid Station Linné visar det sig att det är mer än rekord av besökare som kommer och går våra vandringsleder.

Annons

Sällan känner man igen ölänningar i mängden där – det är mest besökare som inte bor på Öland. Via webbkamerorna över Borgholms torg ser jag dagligen flera gånger under dagen så mycket folk på torget som jag aldrig under alla år sett via dessa kameror.
Över hela Sverige är det ju ett antal branscher som har färre kunder på grund av Corona. Även på Öland är det så. Men det är inte bevis för att ön har färre besökare.

Att turistbyrån har färre kunder kan troligen hänga ihop med att besökare själva på egen hand letar alltmer på nätet efter logi, aktiviteter eller annat.
Sällan under åren har vi fått så mycket förfrågningar om logi på Station Linné som i år, där de som efterfrågar logi uppger att de letat logi men att det är fullt överallt på Öland.
Så tro inte på Telia. Det är inte längre ett pålitligt statligt verk, Televerket, som vi alla var anslutna till tryggt. Telia är ett privat försäljningsbolag.

Anne Wilks

Annons
Annons
Annons
Annons