Annons

Insändare: Kyrkopolitik är att fördela resurser!

Kyrkan spelar en viktig roll i vårt samhälle och för den enskilda personens andlighet. Kyrkan skapar en ram till våra liv som vi behöver. Stillsamhet, eftertanke och själslig utveckling. Kyrkorummen med sin historia, skönhet, ritualer och vackra musik blir ett ”heligt tempel” för själen.
Insändare • Publicerad 13 september 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kyrkorummen med sin historia, skönhet, ritualer och vackra musik blir ett ”heligt tempel” för själen.
Kyrkorummen med sin historia, skönhet, ritualer och vackra musik blir ett ”heligt tempel” för själen.Foto: Carin Svensson

Precis som i all annan politik i kommun och region, handlar det om att fördela pengar även inom kyrkans verksamhet till gudstjänster, utbildning av ungdomar och ledare, diakoni och missionsverksamhet i fattiga länder. Inte att påverka eller styra kyrkans ritualer och gudstjänstordning. Det var också tanken vid skiljandet av kyrkan från staten.

Kyrkans heliga gyllene regel att ”Allt vad ni viljen att människorna skall göra eder skall ni också göra dem” gör att jag kan kroka arm med Kamrat Jesus och den kristna traditionen.

Annons

Kyrkans diakoniverksamhet har varit ovärderlig och många har fått hjälp. Inte minst nu när klassamhället blir allt tydligare och människor slås ut. Många av mina sjukskrivna patienter som inte fått sina sjukskrivningar godkända och hamnat i fattigdom har haft stöd av kyrkan.

För mig är också miljödiplomering, liksom certifiering för HBTQ frågor viktiga likaså frågan om jämställdhet.

Jag vill se en kyrka öppen för alla. Gärna generösa gemensamma gudstjänster tillsammans med andra trossamfund som saknar egna kyrkorum.

Genom att gå och rösta i kyrkovalet kan Du göra skillnad!

Margaretha Lööf-Johanson (S)

Distriktsläkare.

Kandiderar i Kyrkovalet till Kyrkofullmäktige i Mörbylånga.

Annons
Annons
Annons
Annons