Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: ”Kommunens näringslivsranking måste förbättras”

Det är ledsamt att bevittna hur Mörbylånga kommuns placering i Svenskt Näringslivs ranking kommer allt närmare jumboplatsen i landet. Av 290 kommuner hamnade kommunen senast på 274 plats. Trots försök att förbättra relationerna, servicen och bemötandet med företagen som är etablerade här, blir omdömena inte bättre.
Ulrik Brandén (M) tycker tillsammans med partikollegan Carl Dahlin att näringslivsklimatet kan förbättras.
Ulrik Brandén (M) tycker tillsammans med partikollegan Carl Dahlin att näringslivsklimatet kan förbättras.
Foto: Malin Edeborg
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Kommunfullmäktige har antagit ett antal mål för att lyfta kommunen ur bottenligan, där bland annat service och bemötande ingår. Företagarna påpekar att det måhända finns strategier för hur Mörbylånga kommun ska agera i teorin, men i praktiken ser det annorlunda ut. Vi och många företagare i kommunen vill veta hur detta ska förändras. I en interpellation till kommunalrådet Anna-Kajsa Arnesson (C) ställer vi frågan.

Centerpartiet har företagarfrågorna som profilfråga, varför det kan anses vara ett misslyckande att trenden sjunker allt närmare landets jumboplats. Vad vi vill veta är vad partiet gör i majoritet för att vända kräftgången, liksom vilken nivå Arnesson anser acceptabel för en kommun med vår profil.

Mörbylånga kommun har tacksamt nog låg arbetslöshet i jämförelse med många av länets övriga kommuner. Detta beror till viss, eller rentav stor, del på att människor som bor och verkar här många gånger har flera ben att stå på – kommunen är e n typisk småföretagarkommun. Därför är placeringen 274 av 290 helt enkelt ovärdig samt kommunens åtgärder för att vara en attraktiv motpart till företag som verkar här får underkänt.

Carl Dahlin (M), Södra Näsby

Ulrik Brandén (M), Mörbylånga

Läs mer