Annons

Insändare: Kommunchefen missar poängen om Borgholm

Jag är glad och tacksam för alla reaktioner på min insändare, både de positiva och negativa.
Insändare • Publicerad 15 juli 2022 • Uppdaterad 16 juli 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Alexander Farnsworth

Någon orolig men engagerad själ skickade den till och med vidare till Borgholms kommunchef Jens Odevall. Jens har även svarat men missat min poäng och lagt fokus aningen fel, precis som flera andra som har reagerat på det jag skrev. Här kommer ett litet klargörande.

Jag är fullt medveten om att kommunen satsar genom att rusta upp och bygga nytt för barn och ungdomar. Poängen är inte att kommunen inte gör något utan att när projekt väl presenteras så kommer det direkt protester från Borgholmsbor i det övre åldersskiktet. Så visst blir saker utförda, men kanske inte riktigt som det var tänkt från början, på rätt plats eller i rätt tid på grund av omotiverat gnäll. Jag tror att herr Odevall är medveten om detta.

”Så visst blir saker utförda, men kanske inte riktigt som det var tänkt från början, på rätt plats eller i rätt tid på grund av omotiverat gnäll.”
Annons

Sedan är det intressant att han radar upp allt som kommunen har gjort så att alla får veta. Men nu handlar det som jag har skrivit om Borgholms stad. Vad som har gjorts på andra orter är inte relevant.

Jens beskriver sedan Borgholm som en underbar sommarstad med något för alla och att varenda regel följs av näringsidkare inom restaurang- och nöjesbranschen men ändå är det precis som jag beskriver det gällande stadens uteliv och musiktillställningar i innerstaden. Det vet folk som är uppvuxna i Borgholm, det är ingen hemlighet längre. Sedan finns det åldersgrupper som inte vill erkänna det eller accepterar att unga människor har roligt, det vet folk också. Jag står fortfarande fast vid min oro att Borgholm är på väg ner i graven.

Tack för ordet

Jesper Nilson

Annons
Annons
Annons
Annons