Annons

Insändare: Kommunalt dilemma!

Centerpartiet var som enda parti emot högstadieutbyggnad i Färjestaden med motiveringen att situationen i övriga skolor klarats av först med tanke på utrymmesbrist/ idrottshall med mera. Nu ser vi konsekvenser av detta när skolledningen kommit med ett nytt områdesförslag som upprör både barn och vårdnadshavare!
Publicerad 6 september 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gårdby skola.
Gårdby skola.Foto: Arkiv

Barnen på östra sidan av kommunen ska bussas från 6-årsåldern till Mörbylånga en resa på dryga 45 min för de längst bort.

De yngre barnen som behöver fritidsomsorg drabbas hårdast med väntetider både på morgonen och eftermiddagen.

Annons

Var finns barnperspektivet i detta tjänstemannaförslag? Barnens bästa och barnens rätt att komma till tals enligt barnkonventionen kan vi inte se har lagts in i detta förslag.

Redan 2010 lade vi centerpartister en motion om utbyggnad av skolan i Gårdby som bemöttes som valfläsk av Moderaterna som då hade kommunalrådsposten! Sedan dess har det satts upp flera paviljonger och ändå finns inte det utrymme som skolans elever behöver idag! Därav ska småbarn istället bussas milvis!

Som vi ser det är det nu dags att agera! Kommunal mark finns på orten som möjliggör nybyggnation. Vi vill se satsningar även på östra sidan av kommunen och för de barnfamiljer som valt att bo och verka med sina familjer där!

Centerpartiet kommer fortsätta verka för att få till både bostäder och bra skolsituation för Gårdby och omkringliggande socknar

För Centerpartiet i Mörbylånga kommun

Annika Olsson, Anders Eklöv, Johan Åhlund, Lena Petersén

Annons
Annons
Annons
Annons