unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Insändare: Gör som vi säger, inte som vi gör

”Visa hänsyn och omtanke” står det på kortet som samtliga hushåll i Borgholms kommun fick i brevlådan denna vecka.
Marcel van Luijn är kritisk till att Borgholms kommun inte kan erbjuda digitala möten.
Marcel van Luijn är kritisk till att Borgholms kommun inte kan erbjuda digitala möten.
Foto: Carin von Post
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det berättas för medborgarna att ”det är extra viktigt att vi alla tar vårt ansvar och gör vad vi kan för att minska smittspridningen.” Även de skärpta råd som nu gäller upprepas, bland annat att ”avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas” och ”avstå från att delta i möten”.

Samma dag tvingades minst 20 personer (folkvalda ledamöter och tjänstemän) till ett sammanträde med kommunfullmäktige i stadshuset. Endast två personer i hela fullmäktigeförsamlingen tilläts delta digitalt. Flera av Moderaternas ledamöter önskade delta på distans men detta nekades av Eva-Lena Israelsson (S). De kunde därför inte delta i årets viktigaste beslut, budget för 2021.

Jag behöver nog inte påpeka det odemokratiska i detta beslut från Socialdemokraterna.

Och vilken signal skickar politiken till medborgarna? Ni ska följa de allmänna råd, men inte vi. Precis som USA:s mäktigaste politiker har en viktig förebildsfunktion, bör även Borgholms kommunpolitiker föregå med gott exempel!

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 109 kr)

När möten överallt i världen – inklusive i vår region och dess kommuner – sker digitalt, utmärker Borgholms kommun sig negativt. Ibland tas det väldigt snabba beslut, inte minst när det gäller populistiska åtgärder som stödpengar till vissa målgrupper och presentkort till personalen. Men styret i vår kommun har fortfarande inte klarat av att ordna digitala sammanträden, när det faktiskt går överallt omkring oss.

Pandemin har pågått sedan i våras och andra vågen sköljer nu in över Sverige och vår region. Det är dags för kommunledningen att faktiskt leva som de lär: ta ansvar och göra allt som krävs för att minska spridningen av Corona-viruset.

Marcel van Luijn (M)