Annons

Insändare: Garantipension, en reform vi är stolta över

Socialdemokraternas pensionssatsning har nått pensionärerna på Öland.
Insändare • Publicerad 28 augusti 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”De som arbetat och byggt Sverige till den välfärdsstat som vi har idag förtjänar en bra pension att leva på”.
”De som arbetat och byggt Sverige till den välfärdsstat som vi har idag förtjänar en bra pension att leva på”.

Den 18 och 19 augusti fick cirka 31 800 pensionärer i Kalmar län höjd garantipension, varav 4 070 personer på Öland. Det högsta tillägget är på 1000 kr/månad. Det är en reform vi socialdemokrater verkligen är stolta över att ha genomfört denna mandatperiod.

De som arbetat och byggt Sverige till den välfärdsstat som vi har idag förtjänar en bra pension att leva på. Pensionärer ska inte behöva leva under EU:s fattigdomsstreck utan kunna känna att de har råd med hyran och mat på bordet och goda livsvillkor. Sverige ska inte ha fattigpensionärer utan alla ska få en rimlig pension.

Annons

Förslaget gick igenom trots starkt motstånd från M, KD, L och SD när vårdbudgeten togs i juni. Nu får Ölands pensionärer högre pension tack vare socialdemokratisk politik och en socialdemokratisk regering. Kvinnorna är dem som främst får denna satsning då deras pensioner ligger efter männens. Det är ingen nyhet att de högerkonservativa inte lyfte kvinnornas röst i samhället. Därför känns det extra bra att genomföra denna jämställdhetsreform.

Med ytterligare förtroende vill vi göra mer för Sveriges pensionärer nästa mandatperiod. Socialdemokraterna kommer alltid arbeta för en stark välfärd och de förtjänar verkligen dem som byggt vårt samhälle ett helt arbetsliv.

Björn Petersson (S), riksdagsledamot

Annons
Annons
Annons
Annons