Insändare: Framtid Eken!

Sommar och sol, men, när ska vi få lugn och ro?
Insändare • Publicerad 2 augusti 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Aktivitet vid Eken i Färjestaden.
Aktivitet vid Eken i Färjestaden.Foto: Maria Wiell

Vi är idag nästan 1 300 seniorer i SPF och PRO i Färjestaden, och SPF är en av de största föreningar i Mörbylånga kommun.

SPF och PRO har här ett unikt och mycket gott samarbete.

Vår lokal de senaste tio åren har och är Eken, där vi allteftersom, anpassat och underhållit de delar som vi har tillgång till. Vi har även gjort mycket av det utvändiga underhållet som bland annat. målning etc.

Alla våra medlemmar är nu oroliga över vad som skall hända med Eken och med våra verksamheter.

Eken är den plats som blivit som ett andra hem, och där man känner sig välkommen, träffa likasinnade, deltaga i aktiviteter och slippa känna sig ensam!

Vi vet att Mörbylånga kommun uppskattar det vi gör, det är ju en av många bra saker kommunen kan erbjuda sina invånare, och kanske kan eventuellt påverka nyinflyttning till kommunen.

Idag är Eken behov av lite förbättringar, då det förekommer en del läckage från taket, en del fönster behöver bytas och ventilationen behöver förbättras. Dessa åtgärder torde inte vara någon jättestor kostnad, och Eken skulle kunna användas ytterligare 5-10 år!

Så, till alla Er som i fullmäktige har möjligheten att få till ett rätt beslut, det vill säga, att Eken fortsatt kommer att vara en plats för oss seniorer, här är ett gyllene tillfälle att glädja och entusiasmera oss till fortsatt värdefullt arbete för Mörbylånga kommuns nuvarande och kommande seniorer!

SPF Solvändan Färjestaden

Anders Bergzén, ordförande