GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Flytta inga ungar!

Vi är många som känner en helig vrede över det beslut skolledning och politiker tagit angående sexorna i Alunskolan.
Insändare • Publicerad 27 maj 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alunskolan i Södra Möckleby.
Alunskolan i Södra Möckleby.Foto: Peter Boström

Rektor Camilla Lindström säger att det beslutet är förankrat uppåt och att ”beslutet står fast och går inte att påverka”. Självklart går beslutet att påverka, och det tänker vi göra.

Det är urbota dumt argument rektorn för fram. Rektorn tycker att barnen får en tryggare omställning, om de flyttas till Skansenskolan ett år tidigare än vad elever gjort förr.

Barnen är trygga där de är idag, barnen blir inte tryggare utav att byta skola ett år innan de egentligen ska. De blir inte tryggare av att sitta och åka buss en timme om dagen, och att dessutom sitta kvar i skolan en timme extra, tre dagar i veckan. På det viset får de två timmars längre skoldag, tre dagar i veckan. Det är inte acceptabelt, och jag tror inte att någon vuxen skulle acceptera en sådan förändring i sitt arbetsliv.

Det här är en skrivbordsprodukt för att få ihop ekonomin för Skansenskolan, efter flytten av högstadiet till Färjestaden, men det ska inte de små barnen betala.

”Hela landet ska leva”, och vi som valt att bo och verka här på syd, syd Öland, kämpar för det. Vi är några företagare som stretar på, med våra verksamheter, och då behöver vi också människor som kan arbeta, vi behöver barnfamiljerna, skola vård och omsorg.

Hur kan kommunalrådet Matilda Wärenfalk säga att hela utbildningsnämnden och tjänstesektorn missbedömt vad vi som bor här har för önskemål. Vi värnar naturligtvis om varenda unge, vi är stolta över Alunskolan, som ett år tom. blev vald till Sveriges bästa skola. Hur kan kommunledning, skolledning och tjänstesektorn missat det? Beror det på att vi här nere är för få och tystlåtna och knyter vår näve i byxfickan, eller beror det på att hela kommunledningen och skolledning är tondöva och struntar i syd, syd Öland.

Självklart ska vi bo kvar här, och kämpa mot att vårt samhälle nedmonteras. För vårt samhälle, och vårt sätt att leva är värt att kämpa för.

Amy