GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Få P-platser vid Ekbacka

Har under en tid besökt Ekbackas äldreboende i Borgholm och har förvånats över den brist på parkeringsplatser för besökare som finns där. Fem (5) stycken är reserverade för besökare där maxtiden är 1 timma.
Borgholm • Publicerad 15 oktober 2021
Detta är en insändare i . Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten efterlyser fler parkeringsplatser vid Ekbacka.
Insändarskribenten efterlyser fler parkeringsplatser vid Ekbacka.Foto: Kenth Jönsson

Dessa platser har de flesta gångerna varit fulla och vid kontroll varit så i 4-5 timmar. Via Transportstyrelsen kunde jag också se att det var anställda som använde besökarnas platser. Vid förfrågan fick jag reda på att detta problem uppkom när Hemtjänstens bilar flyttades till denna parkering. Jag tycker att Borgholms kommun bör titta på detta och se till att erforderliga parkeringsplatser finns för både personalen och besökare. De enda som har tomma parkeringar var Hemtjänsten men där vågar tydligen ingen parkera.

Själv kan jag gå nerifrån centrum och parkera bilen där men samtidigt känns det inte rätt när det finns 5 platser för besökare. Vid ett tillfälle såg jag en gammal dam som parkerade utanför rutorna vid handikapplatserna och jag förstod att hon inte hade klarat att gå från centrumet utan hade valet att antingen åka hem igen eller att felparkera! Detta gjorde ju utrymmet mindre för de bussar som hämtar och lämnar när dom skall köra runt parkeringen.

Hoppas Borgholms kommun tar tag i detta omgående så att de som inte kan gå långa sträckor återigen kan få använda besöksparkeringarna och även att de anställda respekterar detta!

Besökare Ekbacka