Insändare: Ett obegripligt beslut

Den här hösten har besöksnäringen, på grund av rådande omständigheter, kunnat glädja sig åt en betydligt större tillströmning än vanligt.
Publicerad 8 november 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Borgholms slott borde ha haft öppet längre, anser insändarskribenten.
Borgholms slott borde ha haft öppet längre, anser insändarskribenten.Foto: ARKIV

När det gäller Borgholm har handeln och serveringarna gått bra, somliga till och med mycket bra. Så har till exempel Restaurang Robinson Crusoe haft öppet hela oktober och fortfarande är det ett 15-tal näringsställen som inte stängt dörren. Anmärkningsvärt med tanke på att Borgholm endast har drygt 3 500 invånare.

Himmelsberga har haft helgöppet hela oktober, och Eketorps borg välkomnar besökare hela denna månad. Guidade dovhjortsvandringar har arrangerats i Ottenby lund och öppet har det också varit på Naturum Trollskogen och Naturum Ottenby.

Och Kalmar slott kunde under oktober räkna in 5 000 besökare, vilket är 1 700 fler än samma månad förra året.

Husbilarnas antal har också varit betydligt större än tidigare år. Bara i Borgholm har de uppgått till ett 30-tal på ställplatsen vid hamnen och på Kapelludden under oktoberhelgerna.

Folk har i år upptäckt både natur och sevärdheter i betydligt större omfattning, och förhoppningsvis kommer detta att vara bestående. Men då gäller det också att visa vad vi har.

Ett beklagligt undantag är att Ölands största sevärdhet, Borgholms Slott, stängde för säsongen redan den 26 september. Ett obegripligt beslut.

Man har ju faktiskt åretruntanställd personal. Ska det vara så förbaskat svårt att vrida om nyckeln på slottsporten.

Rolf Nilsson, Borgholm