unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Insändare: Efterlysning: läkare som är på jobbet

Vi har nog alla känt av hur svårt det är att få träffa en läkare, när man behöver, antingen det är din “husläkare” eller någon annan läkare.
Insändarskribenten skriver: Jag föreslår, att man kopplar villkor till att man ska få ut sin läkarlegitimation, till exempel att man förbinder sig att först arbeta in om Landstinget i tio år (heltid), innan man kan göra något “bredvid”.
Insändarskribenten skriver: Jag föreslår, att man kopplar villkor till att man ska få ut sin läkarlegitimation, till exempel att man förbinder sig att först arbeta in om Landstinget i tio år (heltid), innan man kan göra något “bredvid”.
Foto: megaflopp
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Därav mina funderingar.

Har alla läkare gripits av girighet till den grad, att de föredrar det lukrativa och bekväma i att sköta sitt jobb hemifrån med hjälp av dator och mobil? Med dessa ska man bedöma patienternas behov av vård, och man får betalt av Landstinget för det, om jag inte missförstått arrangemanget.

Samtidigt försvinner lika mycket som arvodet är från vår gemensamma vårdbudget.

Många läkare har också privatpraktik vid sidan om sin ordinarie tjänst.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 109 kr)

Mammons fula tryne sticker fram även här.

Något drastiskt måste till för att hejda läkarflykten!

Jag föreslår, att man kopplar villkor till att man ska få ut sin läkarlegitimation, till exempel att man förbinder sig att först arbeta in om Landstinget i tio år (heltid), innan man kan göra något “bredvid”.

Detta “bredvid” ska också regleras.

Följer man inte riktlinjerna, blir man av med sin Landstingstjänst och möjligheterna att avancera inom den.

För att få läkare att vilja stanna längre eller tjänstgöra oftare på vårdcentraler i glesbygdsområden som till exempel Löttorp på norra Öland, kunde man tänka sig extra förmåner, kanske i form av mer ledighet som kompensation.

Hos oss i Borgholms kommun har vi Åke Åkesson som chef, och han har att leda och fördela arbetet där. Det gör han med den äran, men det här med extra kompensation kanske vore något för honom att tänka på.

Kanske är det också så, att arbetsförhållandena inom Landstinget måste förbättras, men något måste göras – nu!

Sonia High, Böda