Annons

Insändare: ”Det får inte vara så att pengar slösas på dåliga trafiklösningar”

Det är med stor förvåning som jag läser ännu ett märkligt inlägg om väg 136 från moderaterna.
Insändare • Publicerad 3 juni 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Trafikverkets förslag är det inte många som är nöjda med, och det är självklart därför de folkvalda politikerna har valt att inte skriva på.
Trafikverkets förslag är det inte många som är nöjda med, och det är självklart därför de folkvalda politikerna har valt att inte skriva på.

Ingen har väl sagt att man är motståndare till förbättrad trafiksäkerhet?

Ingen har väl sagt att pengarna för detta är borta nu?

Annons

Trafikverket har satt det hela på paus, tills ett bättre förslag som alla kan ställa sig bakom kommer fram. Trafikverkets förslag är det inte många som är nöjda med, och det är självklart därför de folkvalda politikerna har valt att inte skriva på. De ska föra folkets talan, inte egna åsikter.

Det får inte vara så att pengar slösas på dåliga trafiklösningar, då kan vi lika gärna strunta i det hela. De som bor och verkar i området, och som påverkas av ombyggnaden, måste få chans att komma med synpunkter, och dessa synpunkter ska inte negligeras av Trafikverket, Regionförbundet eller politiker.

Jag skulle vilja se att moderaterna (och andra partier) slutar göra detta till en politisk fråga och istället se att de sätter sig in i varför inte alla säger ja till Trafikverkets förslag. Vi bor på samma ö, oavsett partifärg!

Kort sagt nej till:

- 100-väg, för säkerhetens, utsläppens, bullrets och viltets skull

- vägbygge bland känsliga biotoper och på åkermark, lantbruket behövs!

- wireräcken, som försämrar framkomligheten av alla transporter som är nödvändiga för lantbruket, som lider av påverkan av punkterade bilar och husvagnar, A-traktorer, mopedister och utryckningar av blåljus. Några sekunders tänkte besparing av restiden kan istället bli timmar av väntan, och vem vill ligga i en ambulans och vänta?

- sänkning av grundvatten, inkräktande på vattentäkter, vattnet är Ölands käraste ämne

- jättestor och komplicerad trafikplats i Algutsrum, det går att göra mycket bättre, liknande Ekerum

- indragna busshållplatser, KLT ska anpassa sig efter resenärerna, inte tvärtom. Man ska kunna kliva på och av nära sitt hem utan att behöva korsa 3-filig 100-väg.

Annons

Ja till:

- förbättrad befintlig korsning i Algutsrum

- förbättrad befintlig korsning i Glömminge

- cykelväg som inte behöver gå intill 136:an

- bygga om andra farliga korsningar på Öland, allt måste inte handla om 136:an

Och jag tror många ölänningar gärna delar med sig av pengarna för att förbättra flaskhalsarna vid vardera påfarterna vid Ölandsbron och motorvägen på Kalmarsidan.

Mats Fredsson, Stora Hult

Annons
Annons
Annons
Annons