Annons

Insändare: Demokrati är det bästa vi har

En folkvald församling gav mig i februari förtroendet att bli socialnämndens ordförande i Mörbylånga kommun. Jag vill driva frågor som skapar förutsättningar för en grön och trygg vardag där vi tillsammans ger kraft åt varje människa.
Insändare • Publicerad 21 augusti 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sofia Wermelin (C).
Sofia Wermelin (C).Foto: Andreas Yngvesson

Mörbylånga kommun ska vara en plats där vi alla kan leva, bo och verka. Socialt arbete ligger mig varmt om hjärtat. Förebyggande insatser och god samverkan kring de mest utsatta med komplexa behov är en förutsättning för ett gott samhälle.

Att bli vald är något stort och vi får aldrig ta demokratin för given. Demokrati är ett komplicerat sätt att fatta beslut, där vi ska foga samman flera viljor till en. Vi kan inte begära av demokrati att vara perfekt, den kanske inte kommer innebära att alla kommer vara helt nöjda, kanske inte ens kommer innebär att någon kommer vara helt nöjd, men demokrati är det bästa vi har!

Annons

Demokrati handlar inte enbart om ett sätt att fatta beslut på. En fullvärdig demokrati förutsätter en fri akademi, ett oberoende rättsväsen, livskraftigt civilsamhälle, respekt för medborgerliga fri- och rättigheter, fria medier och mycket annat som gör att den genomsyrar samhället. Låt oss göra resan tillsammans. Var en engagerad samhällsmedborgare, följ den politiska debatten, följ nyhetsrapporteringen, rösta i val, bry dig om det som inte bara ligger dig varmt om hjärtat utan kanske något som kan förbättra vardagen även för någon annan.

Tillsammans ska vi värna och vårda det som har byggts upp under 100 år.

År 1913 gav Johan Åsenius, politiker på Öland, fröken Anna Wermelin i uppdrag att samla namnunderskrifter för allmän och lika rösträtt. Anna var min morfars faster och nu fortsätter jag kampen för alla människors lika värde.

Sofia Wermelin (C), Kleva, kandidat kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons