Annons

Insändare: Dåligt utrustad hundrastgård

En god vän har tagits in på sjukhus och jag har därmed blivit en tillfällig matte till två härliga hundar. Eftersom varje ansvarskännande matte och husse månar om sina djurs bästa bestämde jag mig för att besöka rastgården i Löttorp för att låta dem springa runt utan koppel och leka av sig.
Publicerad 6 mars 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I Löttorp finns det ingenstans att slänga hundbajspåsar vid hundrastgården.
I Löttorp finns det ingenstans att slänga hundbajspåsar vid hundrastgården.

Jag möttes av en ganska stor inhägnad med en gräsmatta och ett litet skjul.

Att försöka ta sig in var inte lätt. Låsanordningen var så kärv att det behövdes en stark karl för att öppna och stänga grinden till rastgården.

Annons

Nåväl, hundarna rusade glada in och sprang runt och det dröjde inte länge innan de uträttade sina behov. Fram med de svarta plastpåsarna och plocka upp. Då infinner sig nästa problem. Det finns ingen soptunna att slänga påsarna i! Jag lägger dem utanför grinden för att ta med dem hem. Då ser jag flera svarta hundpåsar slängda i närheten.

Inte så jättetrevligt.

Jag ser mig omkring för att hitta någonstans att sitta medan hundarna leker. Inte en enda bänk! Det finns heller inget vind- eller regnskydd för de dagar man helst inte vill gå ut men ändå måste. Jag tänker då på de varma och soliga dagar som kommer här på norra Öland, finns det någon skugga? Ett träd eller två? Nix, inte det heller.

När det är dags att lämna rastgården ser jag grinden (den som knappast går att öppna) och kan konstatera att det är tur att jag inte har ett par små valpar med mig. Glipan mellan marken och nederdelen av grinden är ca 15 cm. Ingen match för en försigkommen och nyfiken valp. Vips så kan man få ytterligare ett problem på halsen.

Min slutsats blir att det är jättebra med hundrastgårdar, det bör finnas fler. Men, de som planerar och bygger dem bör komma ihåg att det är i första hand för hundägarna rastgårdarna skall fungera. Det är vi som tar dit våra hundar och det är vi som uppehåller oss där i lika stor omfattning som hundarna. En fungerande rastgård kan vara en fantastisk plats för social gemenskap för såväl hundar som hundägare.

Mitt besök var på dagtid så jag vet inte om det finns någon belysning på kvällarna eller om man skall gå dit i beckmörker. Jag hoppas att det finns ett ljus i mörkret.

Katarina Dufva, tillfällig matte

Annons
Annons
Annons
Annons