Annons

Insändare: Centerpartiet försöker ta åt sig äran för Moderaternas krisstöd

Centerpartiet genom Staffan Larsson tar i Ölandsbladet 2020-09-12 åt sig äran för att det införs krisstöd även för enskilda näringsidkare. Han ”glömmer” berätta att detta är ett förslag från Moderaterna.
Publicerad 15 september 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Rätt ska vara rätt”, anser Marcel van Luijn.
”Rätt ska vara rätt”, anser Marcel van Luijn.

Riksdagen gav nämligen regeringen redan före midsommar i uppdrag att ta fram stödet, alltså på Moderaternas initiativ. Men inget hände under hela sommaren. Centerpartiet kanske glömde att ”driva på”?

När fortfarande inget hade hänt efter sommaren kallade M och KD till ett extra sammanträde i finansutskottet den 20 augusti. Pressad av Moderaternas hot om att lagstifta i riksdagen om inget händer utlovades då stöd i närtid.

Annons

Nu kommer alltså äntligen stödet. Det beror inte som Staffan Larsson påstår på att Centern drivit frågan, utan på att riksdagen för länge sedan har gett regeringen i uppdrag att införa Moderaternas förslag. Rätt ska vara rätt.

Jag påminner om majoritetens kommentar till från bara några veckor sedan: ”Som förtroendevalda ska vi informera sanningen till medborgarna, det är en av grunderna i en fungerande demokrati. Om vi sprider desinformation så urholkar vi förtroendet hos våra folkvalda. Att försöka vinna poäng på osanningar är ohederligt.”

Marcel van Luijn (M)

Carl Malgerud (M)

Henrik Yngvesson (M)

Annons
Annons
Annons
Annons