unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Insändare: Centerpartiet försöker ta åt sig äran för Moderaternas krisstöd

Centerpartiet genom Staffan Larsson tar i Ölandsbladet 2020-09-12 åt sig äran för att det införs krisstöd även för enskilda näringsidkare. Han ”glömmer” berätta att detta är ett förslag från Moderaterna.
”Rätt ska vara rätt”, anser Marcel van Luijn.
”Rätt ska vara rätt”, anser Marcel van Luijn.
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Riksdagen gav nämligen regeringen redan före midsommar i uppdrag att ta fram stödet, alltså på Moderaternas initiativ. Men inget hände under hela sommaren. Centerpartiet kanske glömde att ”driva på”?

När fortfarande inget hade hänt efter sommaren kallade M och KD till ett extra sammanträde i finansutskottet den 20 augusti. Pressad av Moderaternas hot om att lagstifta i riksdagen om inget händer utlovades då stöd i närtid.

Nu kommer alltså äntligen stödet. Det beror inte som Staffan Larsson påstår på att Centern drivit frågan, utan på att riksdagen för länge sedan har gett regeringen i uppdrag att införa Moderaternas förslag. Rätt ska vara rätt.

Jag påminner om majoritetens kommentar till från bara några veckor sedan: ”Som förtroendevalda ska vi informera sanningen till medborgarna, det är en av grunderna i en fungerande demokrati. Om vi sprider desinformation så urholkar vi förtroendet hos våra folkvalda. Att försöka vinna poäng på osanningar är ohederligt.”

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Marcel van Luijn (M)

Carl Malgerud (M)

Henrik Yngvesson (M)

Läs mer

På fredag håller Centern och Lantbrukarnas Riksförbund en pressträff i Hulterstad där de vill berätta vad regeringens 2 miljarder till landsbygden kommer att påverka Öland.

Öland

Två miljarder till landsbygden

”Rädda den svenska maten”. Det har varit ett upprop från LRF som 43 000 personer har skrivit under sedan svensk landsbygd riskerade att få betala för Brexit. Nu har det gett resultat.

Anna Lundin Leander. Kyrkoherde, Norra Ölands pastorat

Familj

Betraktelse

En betraktelse av Anna Lundin Leander, norra Ölands pastorat.

Handelsbanken lägger ner 180 kontor. Om kontoret i Färjestaden (bilden) eller i Borgholm påverkas är inte klart.

Öland

Handelsbanken lägger ner 180 kontor - "Vi har inte fått veta något”

Tusen anställda får gå när Handelsbanken lägger ner 180 av landets 380 kontor. Vilka kontor som drabbas är inte klart än.

Håkan Brynielsson, ordförande i Ölands Skördefest, menar att det ekonomiska läget är tufft. Tre anställda ska korttidspermitteras.

Öland

Ölands skördefest permitterar: ”Vi har en rätt anorektisk ekonomi”

Den inställda skördefesten gör att de tre anställda inom organisationen korttidspermitteras.

Öland Live: Följ och påverka nyheterna på Öland

Öland

Öland Live: Följ och påverka nyheterna på Öland

Hjälp oss få koll på vad som händer...

Öland Live: Nio nya coronafall i länet - inga nya fall på Öland

Öland

Öland Live: Nio nya coronafall i länet - inga nya fall på Öland

Öland Live är igång igen och vi vill ha er hjälp med tips, bilder, frågor och kommentarer.