Annons

Insändare: Bort med bråten som skymmer kvarnen i Kvarnmarken

Minns ni när Ölands Kulturminnesförenings väderkvarn i Forngårdens (numera Stadsmuseets) trädgård flyttades till sin nuvarande placering i före detta Kvarnmarken.
Borgholm • Publicerad 7 augusti 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kvarnen syns knappt bakom padelskylten menar Per Lublin.
Kvarnen syns knappt bakom padelskylten menar Per Lublin.Foto: Per Lublin

Där skulle den få stå som ett blickfång i norra änden av Tullgatan och riktigt markera stadens kvarnmark (där övriga väderkvarnar sedan länge var försvunna).

Och där - i den före detta kvarnmarken - har väderkvarnen ståtat väl synlig från hela Tullgatan. Ända till våra dagar då den kommit att bli förbyggd av ett högt ”kravallstängsel” kring en uppställningsplats för fordon som Borgholm Energi ordnat åt sig där. Och nu senast skyms halva väderkvarnen av en enormt stor skylt som talar om att där finns en ”padelbana”. Som om det inte skulle ha räckt med en vanlig liten pil? Det är nu nätt och jämt att kvarnen syns bakom all bråten. Så otroligt smaklöst det nu har blivit!

Annons

Några goda råd till beslutsfattarna:

Bort med skyltställningen och kravallstängslet och flytta uppställningen för Borgholm Energis fordon till lämpligare plats!

Flaggstången med Borgholm Energis fula flagga behöver inte heller stå där och skämma platsen.

Bygg gärna upp en liten kulle som väderkvarnen kan få vila på så att den syns ännu bättre och kommer till sin rätt i Tullgatans fond!

Så svårt kan det väl ändå inte vara. Det är ju en fin plats för övrigt.

Per Lublin

Annons
Annons
Annons
Annons