Annons

Insändare: Borgholms kommun – ett paradis för unga äldre!

Varför inte undersöka möjligheterna om Borgholms kommun kan vara en intressant plats för +60 generationen att bosätta sig i? Jag tror att norra Öland med en rad attraktioner, aktiviteter, natur, kultur och attraktiva boendemiljöer kan vara intressant för +60 gruppen.
Publicerad 27 februari 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bovieran är ett exempel på bostadssatsningar i Borgholms kommun riktade mot mogns köpare.
Bovieran är ett exempel på bostadssatsningar i Borgholms kommun riktade mot mogns köpare.Foto: Bovieran

Det finns ett kinesiskt ordspråk som säger att livet har tre faser som vardera tar 20 år. Först har vi 20 år för att lära. Sedan har vi 20 år för att kämpa. Därefter har vi 20 år för att förstå. Man är alltså 60 år när visheten inträder.

Idag vet vi att +60 gruppen äger en stor del av förmögenheten i landet. De flesta är skuldfria och äger sina hem. Två tredjedelar av dessa seniorer hävdar att ” istället för att spara hela livet ska pengarna användas för att njuta av livet”. Före 2035 kommer dessutom seniorerna att representera över hälften av befolkningen i Sverige.

Annons

När vi tittar på boendemöjligheter i vår kommun har vi ca 7 000 sommar-bostäder och många av dessa ägs just av +60 gruppen.

Slutsatsen är att vi här har att göra med en stor målgrupp som växer konstant de närmaste 20 åren. En grupp som är köptrogna och som vänder sig till företagarna lokalt. Det i sin tur bidrar till att det skapas tjänsteföretag inom olika sektorer i kommunen.

Många äldre personer har en lång erfarenhet från arbetslivet och startar upp nya företag som pensionär medan andra väljer att bidra med sin kompetens i det lokala föreningslivet.

Tittar vi på befolkningsunderlaget de närmaste åren i Borgholms kommun ser vi att det finns en hel del att önska. Vi behöver nya invånare som stärker vår skattekraft och då är en inflyttning av +60 en stor och viktig grupp som kan bidra till Borgholms kommuns framtid.

Eddie Forsman

Annons
Annons
Annons
Annons