Annons

Insändare: Befängd idé med parkeringsförbud vid stranden

Vem har kommit på den fullständigt befängda idén att införa parkeringsförbud vid en av Ölands absolut finaste badstränder från klockan sex på kvällen?
Insändare • Publicerad 1 juli 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Varför är det parkeringsförbud vid Lyckesand efter 18.00 undrar insändarskriventen.
Varför är det parkeringsförbud vid Lyckesand efter 18.00 undrar insändarskriventen.Foto: Mikael Jansson

Lyckesand har tidigare varit en lugn oas där man kunnat ta sig ett kvällsdopp efter dagens aktiviteter. Perfekt för den som jobbar dagtid eller inte vill trängas. Döm om min förvåning när jag vid niotiden på kvällen kommer upp från stranden och får se ett par parkeringsvakter som precis "lappat" min och flera andra bilar.

När jag pratar med Securitasvakterna urskuldar de sig och säger att det beror på att man vill få bort A-traktorerna från parkeringen. Blir rekommenderad att parkera på Böda sands parkering istället. Det vill säga cirka en kilometer fågelvägen därifrån!

Annons

Det måste väl finnas andra sätt att motverka ungdomsfylleriet och vandalisering på utan att skötsamma medborgare drabbas? Det minsta man kan begära är väl att man åtminstone tydligt skyltar om ändrad trafikförordning. Att förutsätta att tidigare parkeringsföreskrifter gäller kostar 400 kronor…

Kerstin Frid

Annons
Annons
Annons
Annons