GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Barnen saknar sin mormor som går på hälsoschema i Mörbylånga kommun

Min mamma som börjar närma sig pension jobbar i Mörbylånga kommun, hon har alltid varit en fantastiskt närvarande mormor. Hon har fikat och kunna följa med på utflykter även resor med mig hennes dotter och hennes två barnbarn.
Att umgås med sina barnbarn prioriteras högt av många.
Att umgås med sina barnbarn prioriteras högt av många.
Foto: Staffan Lindbom
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Hon har tyckt om att jobba långa pass för att raska av timmarna, för att sedan få lite mer sammanhängande ledighet för att vila upp sig och göra roliga saker samt träffa sina barnbarn.

Men nu sedan Mörbylånga kommun har infört hälsoschema som norm så ser barnen inte sin mormor längre. Hon jobbar jämt eftersom längre pass inte är “bra” för individen och därav har också nattpassen blivit kortare. Och när hon inte jobbar behöver hon tiden för att ladda om för att kunna jobba igen. Efter 40 år i vårdens tjänst så får min mamma lika ont i kroppen om hon går in och jobbar 4 timmar eller 12 timmar. Min mamma är tröttare än någonsin , och orkar inte göra det hon tycker är roligt. Hon och hennes kollegor känner inte att de är med och påverkar sin arbetssituation utan de tvingas in i något där de tackas med fler pass , förvisso kortare turer. Men vad hjälper det när hjärnan hinner tröttas ut och kroppen värker.

Är det de som kommunen anser är hälsa?

Mina barn är 12 och 10 år , under hela deras uppväxt har mormor funnits där. Och nu så börjar de undra vart är hon ? Hur kan hon jobba jämt, så var det ju inte förut. Mörbylånga kommun behöver tänka om, ge sina medarbetare mer frihet att kunna påverka sin egen arbetssituation inom rätt ram för verksamheten. Då får man glada och friska medarbetare.

Och alla mor-samt farmödrar orkar träffa sina barnbarn igen.

“Längtar efter mormor”

Läs mer