GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: ”Att vara visselblåsare i Mörbylånga kommun uppskattas inte av cheferna”

Svar till Lisa Crocker.
Mörbylånga kommunhus.
Mörbylånga kommunhus.
Foto: Natalia Johansson
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

När man läser hennes insändare angående situationen i Mörbylånga Kommun så förstår jag att hon gärna vill lyfta fram problemet ur cheferna och de förtroendevaldas perspektiv. Hon borde nog vara lite mer försiktig med sitt uttalande när hon inte verkar ha full insyn av dess olika sidor.

Hennes syn på personal som påpekar brister i arbetsmiljön liknas vid barn som går till den ene eller andra föräldern för att få en kola. Det är skrämmande tycker jag.

Att vara visselblåsare i Mörbylånga kommun uppskattas inte av cheferna och det som ska vara en anonym funktion sprids runt och personen (visselblåsaren) blir uthängd och blir kallad "inte samarbetsvillig". I lagen kallas det meddelandefrihet och innebär att ingen ska behöva hamna i frysboxen eller utslängd, enligt uttalande från arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Lisa Crocker tycker att Visselblåsare är ett sådant vackert ord men jag tycker nog att det låter som att hon tycker det är ett skällsord.

Och som hon säger att Ölands invånare och medborgare förtjänar en fullgod kommunal service och den kan endast ges om alla medarbetare i kommunen strävar efter att ge det.

Nytänkande kommuninvånare

Läs mer