GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Är balplast skräp?

Jag skulle vilja ha ett svar angående balplast!
Eftersom jag läst i tidningen om hur duktiga många varit med att samla skräp undrar jag nu om inte BALPLAST är skräp som skall till återvinningen.
Eftersom jag läst i tidningen om hur duktiga många varit med att samla skräp undrar jag nu om inte BALPLAST är skräp som skall till återvinningen.
Foto: Mattias Mattisson
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Om man åker utmed Bredsätravägen så ser man åkrar där man har plöjt ner balplast i fårorna. Är balplasten nedbrytbar och ekologisk på det sätt att den kan användas i jorden? Utmed Östra vägen ligger det mycket balplast både i dikena och på åkrarna. Jag såg en man som eldade plast och det luktade och rök obehagligt. Eftersom jag läst i tidningen om hur duktiga många varit med att samla skräp undrar jag nu om inte BALPLAST är skräp som skall till återvinningen. Tacksam om någon vill svara mig. Det ser inte något vidare bra ut med en massa små vita plastflagor som viftar i vinden ur plogfårorna och om det är ekologiskt oriktigt så hoppas jag att någon sanerar åkrarna och samlar upp plasten.

En som älskar naturen

Läs mer