Insändare: ”Apoteksgruppen måste ta sitt samhällsansvar”

Borgholms kommun har landets äldsta befolkning. Många har inte tillgång till bil och kollektivtrafiken har försämrats under senare år.
Publicerad 15 juni 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
PRO riktar kritik mot Apoteksgruppens beslut.
PRO riktar kritik mot Apoteksgruppens beslut.Foto: Kenth Jönsson

Nu har Apoteksgruppen beslutat att inte leverera medicin från apoteket i Borgholm till ICA-affärerna på norra Öland från den 3 september. Att få medicinen till sin vanliga ICA-affär är mycket betydelsefullt för oss. De viktiga samhällsfunktionerna inom vård, skola, allmänna kommunikationer måste fungera var i landet man bor. Tillgång till apotek med dess service hör hit.

För många handlar det helt enkelt om att kunna bo kvar på norra Öland. Medicin är livsviktigt för många och tjänsten att leverera till ICA måste ses som en billig kostnad för Apoteksgruppen. Eller vill inte Apoteksgruppen ha de äldre som kunder, de är troligtvis de mest medicinkrävande och flesta kunderna för företaget.

Vi stöder kommunalråd Ilko Corkovic, Borgholm och Peter Boström, Ölandsbladet i deras ansträngningar att få Apoteksgruppen att ändra sitt beslut.

PRO Ölands Norra är av den bestämda uppfattningen att Apoteksgruppen måste ta sitt samhällsansvar och även i fortsättningen leverera medicin till den åldrande befolkningen på norra Öland.

PRO Ölands Norra
, Styrelsen