Insändare: Äldreboendet på Äppelvägen – kronan på verket

Carl Dahlin (M) är ivrig insändarskribent på olika områden. Själv är jag inte lika ivrig utan väljer mina strider. I sin iver hoppar Carl snabbt i galen tunna.
Insändare • Publicerad 20 november 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Min syn är att Äppelvägens anställda är ett superteam nu, där det råder en god ton och en oerhört varm support för alla boende”.
”Min syn är att Äppelvägens anställda är ett superteam nu, där det råder en god ton och en oerhört varm support för alla boende”.Foto: Maria Wiell

Carl vill basunera ut för alla som vill höra att cirka 30 personer slutat på Äppelvägens äldreboende. Därmed en insinuation om hur dåligt det är på Äppelvägen. Fel. I ett ”företag” eller en institution av den storleken med 80 anställda är det inte onormalt att 30 personer rör på sig. Somliga söker annat jobb då de känner att detta inte var deras värld i yrkeslivet, somliga avgår med pension, somliga bildar familj med nya lägen, somliga köper hus för långt från jobbet… Det finns många rörligheter inom alla yrkesliv.

Carl dristar sig även så långt som att säga att 30 anställda av de 80 på Äppelvägen är rädda för sina chefer. Ja, det kan näppeligen gälla cheferna på Äppelvägen utan möjligen snarare chefer högre upp i hierarkin inom kommunen som befinner sig längre från verksamheten i verkligheten. Carl ägnar sig åt en lögnaktig smutskastning i en tid när vi behöver se positivitet. Själv är jag var fredag ögonvittne till allt som pågår på Äppelvägen då jag får finfin hjälp av finfina hemtjänstpersonalen med dusch på Äppelvägens äldreboende. Min syn är att Äppelvägens anställda är ett superteam nu, där det råder en god ton och en oerhört varm support för alla boende. Min syn är stort A till alla anställda på Äppelvägen – ett kärnhus till vår kommuns äldreboende som krona på verket.

Ögonvittnet Anne Wilks