Annons

Insändare: Åkerboskolan – politikerna måste ta sitt ansvar

Nu vill politikerna i kommunstyrelsen slippa eget ansvar för att inte kunde bli så mycket ersättning från färsäkringsbolaget för branden vid Åkerboskolan som dom hade hoppats på.
Insändare • Publicerad 19 juni 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Per Lublin.
Per Lublin.Foto: Carin von Post

Detta genom att överlåta ansvaret på en advokatfirma som dom ger mandat att för kommunens räkning ingå förlikning med försäkringsbolaget. Detta är väl ändå inte rimligt att man ska kunna ha advokaterna att skylla om förlikningen stannar på ett lågt belopp. För det är ju politikerna som har klantat till det så att försäkringsbolaget dragit öronen till sig och håller inne med ersättningen. Inte minst Ilko själv som strax efter branden gick ut och skröt med att nu skulle man få ut massor med pengar för de byggnader som man ju ändå skulle riva eftersom kommunen hade byggnaderna så väl försäkrade.

Det var sannerligen ett dyrbart rivningsbeslut som Ilko stödd av C och V med en enda rösts övervikt drev igenom strax efter valet när de körde över föräldraopinionen på norra Öland och beslutade att Åkerboskolan skulle rivas.

Annons

Kommunstyrelsen ska baske mig inte slippa från sitt ansvar för att försäkringspengarna inte blev vad man tänkt sig. Det ska ingen advokatfirma i världen kunna lastas för, hur mycket advokaterna än kan kosta. Kommunstyrelsen måste faktiskt själva fatta beslutet när det gäller förlikningssumma och får inte överlåta det ansvaret till advokaterna.

Per Lublin, Oppositionstalesman

Annons
Annons
Annons
Annons