Hus förstör utsikten i Mörbylånga hamn

Insändare • Publicerad 16 oktober 2012

Hamnen som är till glädje för många invånare i kommunen, man tar sig en liten runda om hamnen, kolla fåglar och båtar.

Men Politikernas förstörelsemani med sina korttänkta planer på att locka folk hit kommer ju att sluta med att ingen kommer att tycka det är trevligt att åka ner till hamnen. Stå och titta på ett 6-våningshus som kommer att förstöra hela utsikten. Det kommer varken att locka turister eller kommunmedborgare hit.

När skall vi få planerare som är med sin tid, som inser att det unika med Öland är att det är mycket himmel och hav. Då vill man inte ha utsikten störd av fula 6 våningshus.

Man behöver bara åka till Färjestaden och se vad som förstörde hamnen där, dessa fula 60-talshus berövade invånarna hamnkänslan.

En hamn skall vara en hamn och inte bostäder. Andra kommuner är rädda om sina hamnar, det unika läget där hav och himmel syns. Man anlägger hamnpromenader, sätter upp packhus där man kan servera folk glass m m, turister och kommuninvånare  som vill sitta ner och titta ut över sundet.

Men i Mörbylånga har politikerna återgått till 60-talet då man skulle riva ner allt som var vackert och bygga upp fyrkantiga klossar och höghus för att framhäva sin potens.

Visby är ett underbart exempel på hur man gör en hamn turistvänlig. Mig veterligen har man inte smällt upp några fula 6 våningshus på hamnplan där.

Det är så sorgligt att man röstar in folk i kommunstyrelsen som inte har det minsta hum om värdet av en hamnpromenad, vackra låga byggnader i anslutning. Men var är kulturfolket, sjöfolket, kommuninvånarna som vill ha en vacker hamnpromenad?

Någonstans måste det väl finnas någon som månar om hamnen? Vindöga som blev så vackert överraskade t o m mig. Tänk att någon kan rita något så vackert!

Snälla, fortsätt i den stilen och skrota 6-våningshuset. Bygg det i Norra viken i stället och låt hamnplanen bli en vacker park.

 

Kraxa

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.