Annons

Hur tänker man sig framtiden?

Insändare • Publicerad 7 juli 2009

Nu har det gått en tid sedan folkomröstningen Öland – En kommun. Det hörs ingenting från våra kommunledningar – hur tänker man sig framtiden?

De politiker som ville ha kvar två kommuner och hänvisade till att demokratin var i fara samt förespråkade ett utökat samarbete mellan Mörbylånga, Borgholm och de närliggande smålandskommunerna är också tysta.

Annons

Kan det vara så att argumentet ”det är viktigt för demokratin att det finns en närhet till politikerna” egentligen är ett försök att bibehålla den utpräglade bypolitiken och ett förhindrande av snabb utveckling av Öland?

Nu måste Mörbylånga och Borgholms kommun i takt med pensioneringar anställa var och en sina tjänstemän – här hade det funnits mycket pengar att spara!

Mörbylånga kommun, tekniska nämnden, får kritik för sitt sätt att hantera nyrekrytering. Är jag förvånad? Nej inte alls så här är det i små kommuner.

Det som närmast står i tur att samarbeta om är en gemensam IFO nämnd mellan Mörbylånga och Borgholms kommun samt förhoppningsvis en gemensam färdtjänsthantering med tiden. Skall vi lyckas med detta? För mig är det inga problem – men det finns orosmoln, det mullras i horisonten!

Skall vi ölänningar klara av att samarbeta med detta? Det skall bli spännande att följa. För mig är det en självklarhet att vi skall hitta alla möjliga synergieffekter som kan hittas på Öland. Jag är inte så säker på att alla politiker tycker så – här skall det lokala reviret bevakas!

Jag är ölänning i första hand, Öland måste få utvecklas som en enhet!

Berne Klysing

(fp)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons