Annons

Förtydligande gällande Gläntan, Södvik

Insändare • Publicerad 24 februari 2014

Vi vill göra ett förtydligande gällande förskolan Gläntan i Södvik eftersom vi har fått en del frågor från oroliga föräldrar.

För cirka 10 år sedan var det kris i barnomsorgen i Södvik och Filadelfiaförsamlingen fick frågan om vi var villiga att hyra ut pastorsbostaden till kommunen. Eftersom bostaden inte användes passade det bra och vi gick med på att hyra ut den för att användas till förskola. Tomten hägnades in med staket och nödutgång från övervåningen ordnades. Personalen på Gläntan har gjort ett fantastiskt jobb med att ordna till en trivsam miljö för barnen både inne och ute. När det har varit något som ska fixas av fastighetsägaren så har vi försökt att vara snabba med att åtgärda.  Så har åren gått och hyreskontraktet har förnyats med ett år åt gången.

Annons

Innan sommaren 2013 blev vi kallade till ett möte med fastighetschef, skolledning o personal för att diskutera situationen på Gläntan. Barnantalet har varierat under åren men glädjande nog så har det vuxit och man är nu uppe i 22 barn! Lokalen är ju byggd för bostadsändamål och inte som förskola varför det blivit svårt för personalen att bedriva förskoleverksamhet i en bostad på två plan med så många barn.  När vi därför förnyade kontraktet med fastighetschefen efter förra sommaren var vi överens om att det var i samförstånd med kommunen som vi sade upp kontraktet eftersom man hade vuxit ur lokalerna. Även utbildningsnämnden har under hösten gjort besök på Gläntan och konstaterat att lokalerna inte räcker till för verksamheten.

Vi har varit tacksamma över att fått ha kommunen som hyresgäst under de här åren och varit glada över att vi kunnat hjälpa till med lokalförsörjningen.  Pastorsvillan kommer i fortsättningen att hyras ut som privatbostad och inte som pastorsbostad vilket man kunde tolka det som i Ölandsbladets artikel om Gläntan. Hur blir det då med förskolan i Södvik? Det finns flera alternativ att välja på och det är vår förhoppning att kommunen snabbt kan presentera en bra lösning med ändamålsenliga lokaler för barnomsorg i Södvik som både barn, personal och föräldrar blir nöjda med!

 

 

Styrelsen Filadelfia Södvik

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons