Annons

Forsheda: ”Vad gör ni nu?”

Insändare • Publicerad 4 september 2007

Okej! Nu är det dags att gnida lite salt i såren, inte för att det är roligt, utan därför att kommuninvånarna inte skall glömma orsaken av kommande verkan.

Jag har tidigare skrivit insändare där jag har varit starkt kritisk till den förra kommunledningens sätt att hantera satsningar inom kommungränserna. Jag har även starkt påpekat att det är idiotiskt att lägga alla äggen i samma korg, detta går emot all sunt förnuft. I detta fall är korgen naturligtvis Färjestaden och norra kommundelen. Nu kommer det ett dråpslag för södra Öland när Trelleborg lägger ned Forshedafabriken i Mörbylånga och för detta kan ingen kommunpolitiker lastas, bara storfinansiell företagsöverlevnad i en global värld. Det som styrande politikerna däremot kan och skall lastas för är att dom har låtit hela södra kommunen missgynnas i form av ekonomiska företagssatsningar och service. Detta gör att vart förlorat arbete i södra kommundelen är tre gånger så svårt att ersätta med nya arbeten som i den norra kommundelen där servis och satsningarna med kommuninvånarnas gemensamma pengar vräks.

Annons

Låt oss bygga både i Mörbylånga och Degerhamn vet jag... Men vem skall bo där när känslan av försämring ligger tät över hela södra delen, alla kan inte jobba på Cementa och Guldfågeln och dom små expansiva företagen som frodas i norra delen lyser med sin frånvaro i södra, undrar lite vad det kan bero på? Inte är det felsatsningar gjorda av förra kommunledningen och dess ihärdigt påhejande medhjälpare. Inte beror det på politiker som i kort egenintresse och populism flörtar med det området där det största väljarunderlaget och kapitalet finns? Nä! Så illa får man inte tänka om folk, men vist är det nära till hands att tankarna far genom ens huvud en dag som detta, den dagen 110 st får veta att deras jobb försvinner och att södra Öland har förlorat ytterliggare en grundsten i bygget av attraktion. Idag är det nog inte roligt att vara kommunalråd i Mörbylånga, jag hoppas bara att kommuninvånarna kommer ihåg vad som är orsaken till kommande verkan för södra kommundelen.

Roger Nilsson

Tvärpolitisk, Gårdby, norra östra kommundelen

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons