Fantasisummor om Runstens skola

Insändare • Publicerad 8 oktober 2012

Jag som utflyttad ölänning blir beklämd när jag läser att Runstens skola ska läggas ned. Jag har själv gått i denna skola under min skoltid.

Jag arbetar själv som lärare och dessutom är jag i fastighetsbranschen och förstår inte hur denna stora kostnad har räknats fram? Är det en ren gissning?

För mig handlar det om att man ska skrämma/chocka och visa att Runstens skola är i så dåligt skick. Detta är bedrövligt!

Om man noga ska räkna på renoveringskostnad av kök och övrig byggnad så skall man lägga ut denna renovering på anbud för att sedan ta ställning till om det är möjligt att behålla Runstens skola.

Dessa 20 miljoner för underhåll och 5 miljoner för nytt kök är obegripligt höga kostnader-detta måste vara tagna i luften. Med tanke på att skolan har fått nytt tak o nya fönster alldeles nyligen.

Dessutom är Runstens skola geografiskt bra belägen med tanke på om Öland ska bli en kommun i framtiden. Då kan barn från Gärdslösa ner till Gårdby socken transporteras till Runsten.

Där man kan spara mest pengar är att slå ihop Mörbylånga o Borgholms kommun. Att inte ha dubbel besättning på tjänstemän o politiker.Detta bör ske i framtiden, i dag är det två små kommuner och i framtiden så är det en liten kommun. Under 30 000 tusen invånare är en liten kommun!Östra Öland måste ha en levande landsbygd med en bra skola centralt belägen.

Kämpa på alla Runstensbor – ge inte upp snart är det val!

 

Ulf Bergner

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.