Familjecentraler  på Öland

Insändare • Publicerad 30 april 2010

Kristdemokraterna vill att både Borgholm och Färjestaden äntligen får sina familjecentraler.

Dessa blir viktiga för att möta familjernas behov. På familjecentralen samverkar mödra- och barnhälsovård med öppen förskola och socialtjänst. Där kan föräldrarna få stöd i sin föräldraroll och barnets behov kan mötas i ett tidigt skede. Nu hänger det på det rödgröna landstinget i Kalmar. Det är tid att gå från ord till handling. Det är dags att plocka fram de ritningar som ligger undangömda i något skrivbord på landstingshuset i Kalmar.

Barnfamiljer på både norra och södra Öland ser nu fram emot att få sin familjecentral. Vi väntar ivrigt på att man får ändan ur vagnen i den nuvarande majoriteten i landstinget. Familjecentraler skulle vara ett viktigt nav i att möta hela familjens behov. Både Borgholm och Mörbylånga kommuner är positiva och står beredda att få till gemensamma lokaler.

Nu hänger det på landstinget om Öland ska få sina familjecentraler.

Sven-Åke Svensson,

Mörbylånga

Mikael Almqvist,

Stenninge

Nina Åkesson Nylander, Färjestaden

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.