Annons

En otrygg skola

Insändare • Publicerad 24 maj 2013

 

”Slottsskolan ska vara en trygg, hälsofrämjande och jämlik arbetsplats för alla”.

Annons

Så vackert börjar likabehandlingsplanen för Slottskolan men hur efterföljs det egentligen?

Elever mobbas och känner ett utanförskap och när föräldrar reagerar och försöker få tag i den ansvariga så går hon inte att nå. Hon varken svarar i telefon, ringer upp eller besvarar mail.

Att ha en rektor på tre skolor (nej, administrativ chef tillika rektor har inte samma befogenheter som en rektor) kunde de flesta räkna ut att det skulle vara ohållbart men hur långt ska det behöva gå innan något händer? Ska barn och ungdomar behöva gå till skolan med ont i magen eller stanna hemma från skolan för att de inte vet vad som väntar dem när de kommer dit? 
Hur ska vi kunna begära att barn och ungdomar ska nå kunskapsmålen när vi inte kan ge dem en trygg plats att utvecklas på?

Det är rektorn som ansvarar för att eleverna når kunskapsmålen. Det är rektorn som ansvarar för elevernas arbetsmiljö. 
Alla barn har rätt att gå i skolan, vi har skolplikt upp till 16 år men vilken förälder kan med gott samvete skicka sina barn till en skola där de dagligen utsätts för kränkningar, hot och våld?

Förälder

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons