Cykelleden - har man tänkt på vandraren?

Insändare Artikeln publicerades
” Men grusväg är tyvärr inte samma sak,  det är långt ifrån känslan av gräs under fötterna och det fridfulla strosandet i naturen”.
Foto: Arkiv
” Men grusväg är tyvärr inte samma sak, det är långt ifrån känslan av gräs under fötterna och det fridfulla strosandet i naturen”.

Jag vandrade del av Mörbylångaleden mellan Eketorp och ner mot Enetri för några veckor sen.

Vandringsleden håller på att göras om till grusväg när cykelleden dras längs tidigare vandringsleden. Tanken är att vandrare och cyklister ska samsas längs vägen. Som vandrare är jag kluven till att dela naturstig med cykelturister, men definitivt bättre med grus än asfalt som beläggning.

Det blir ju några mil mellan Enetri och Skärlöv som görs om från vandringsled till grusväg, det blir även ett antal kilometer i Ottenby. Har man tänkt på vandringsturismen som nu ökar och intresset växer?

Har man tänkt på de som bor här som faktiskt vandrar lederna till vardags? Jag älskar att bo här med tillgång till så många fina vandringsleder. Men grusväg är tyvärr inte samma sak, det är långt ifrån känslan av gräs under fötterna och det fridfulla strosandet i naturen. Det är positivt att man anlägger cykelled, det kommer många att få nytta av, men tänk även på de som nyttjar apostlahästarna.

Det skulle även vara finfint med uppdaterad karta med tänkt sträckning och uppdaterad hemsida. Det måtte ju finnas tillräckligt många kommunikatörer på kommunen att hantera den enkla uppgiften.

Eva Dillner, Grönhögen