1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Cykelleden - har man tänkt på vandraren?

Jag vandrade del av Mörbylångaleden mellan Eketorp och ner mot Enetri för några veckor sen.
” Men grusväg är tyvärr inte samma sak, det är långt ifrån känslan av gräs under fötterna och det fridfulla strosandet i naturen”.
Foto: Arkiv

Vandringsleden håller på att göras om till grusväg när cykelleden dras längs tidigare vandringsleden. Tanken är att vandrare och cyklister ska samsas längs vägen. Som vandrare är jag kluven till att dela naturstig med cykelturister, men definitivt bättre med grus än asfalt som beläggning.

Det blir ju några mil mellan Enetri och Skärlöv som görs om från vandringsled till grusväg, det blir även ett antal kilometer i Ottenby. Har man tänkt på vandringsturismen som nu ökar och intresset växer?

Har man tänkt på de som bor här som faktiskt vandrar lederna till vardags? Jag älskar att bo här med tillgång till så många fina vandringsleder. Men grusväg är tyvärr inte samma sak, det är långt ifrån känslan av gräs under fötterna och det fridfulla strosandet i naturen. Det är positivt att man anlägger cykelled, det kommer många att få nytta av, men tänk även på de som nyttjar apostlahästarna.

Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Det skulle även vara finfint med uppdaterad karta med tänkt sträckning och uppdaterad hemsida. Det måtte ju finnas tillräckligt många kommunikatörer på kommunen att hantera den enkla uppgiften.

Eva Dillner, Grönhögen

Läs mer

Öland

Nittiofyra meter båtbrygga invigdes

Under mörka moln, i kraftig vind och lite regn invigdes under onsdagsförmiddagen den nittiofyra meter långa, helt nya, båtbryggan i Byxelkrok.

Sport

FBC-damernas tuffa start

Inleder mot topplagen direkt

Sport

Kalmarsund inleder mot Hultgrens nya klubb

SSL:s spelschema är spikat och FBC möter nykomlingen i premiären

Sport

Ketchupeffekt för padel på södra Öland

”Vi kan inte bara ligga efter hela tiden”

Öland

Kommunalrådet: ”Vi får inte slappna av”

”Reserestriktionerna är upphävda, men alla andra restriktioner finns kvar”, poängterar Ilko Corkovic.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.