Bra förslag till de styrande i Borgholms kommun

Insändare • Publicerad 20 augusti 2012

Har fått några förslag som sammantagna skulle kunna ge en lösning på vissa kommunala problem. Vill på detta vis låta fler få del av det.

Varför inte låta Hansson & Gustafsson få ta över stadshuset istället för Societetsparken?

Kommunen borde kunna få ut närmare 100 miljoner kronor genom att sälja stadshuset till en större hotellkedja. Hotellrum på de båda övre våningarna med tingssalen som frukostmatsal. Nedervåningen kan användas som restaurang där Hanson & Gustafsson kan hålla till genom avtal med hotellet. Perfekt för dom som kommer resande med buss att ha nära till hotellrummet efter Robert Gustafssons kvällsshow. Före nöjesföreställningarna kan humoristerna paradera och hälsa välkommen från balkongen mot torget.

Genom att sälja stadshuset finns stora och välbehövliga pengar för Borgholms kommun att hämta.

Men var ska då kommunledning och tjänstemän hålla till?

Svar: Dom behöver ju inte husera i stadens dyraste fastighet vid torget, dom behöver inte ens vara i centrala Borgholm. Allt behöver ju inte ligga i Borgholm!

Förslag:

Låt kommunledning och kommunförvaltning och de verksamheter som idag finns i stadshuset få hålla till i den nedlagda skolan i Södvik så länge som denna inte behövs för skolverksamhet. Den ligger centralt i kommunen, det vill säga lika långt från Ölands norra udde som från kommungränsen i söder.

En fördel är bl a att det skulle innebära ganska många nya arbetsplatser även norr om Köpingsvik och kunna bidra till att få lite snurr på den norra kommundelen, något som faktiskt är av nöden!

Det blir längre till jobbet för vissa av dom anställda - men närmare för andra - om kommunkontoret ligger i Södvik istället för i Borgholm. Dom tjänstemän som nu pendlar dit från Kalmar eller Mörbylånga kommun kanske då väljer att istället bosätta sig på norra Öland  för att slippa långa resor och får då betala sin skatt till vår kommun istället för till Kalmar eller Mörbylånga. Med sina familjer kan dessa personer också öka invånarantalet i vår kommun och medföra ökat statligt utjämningsbidrag till kommunen, vilket inte är fy skam.

Dom som istället väljer att sluta på grund av alltför långa arbetsresor upp till Södvik kan ju då också ge upphov till nya lediga jobb på norra Öland. Bra, eller hur?

Här går det att slå flera flugor i en smäll på ett sätt som skulle gynna kommunen!

Och så får Societetsparken vara ifred.

Med vänlig hälsning

Per Lublin

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.