Borgholm måste få ett nytt politiskt styre NU

Insändare • Publicerad 6 juni 2012

Paradiset Borgholm i skamvrån, löd rubriken på en artikel här i Ölandsbladet. Vi kan inte längre undvika verkligheten - det är sant! Nu kan inte ens kommunalrådet (C) ljuga och försöka intala oss invånare att kommunen mår bra. Det gör den inte. Den mår långt ifrån bra. Den är på väg mot fattigdomens förnedring.

Tidningen Fokus har sammanställt en kommunranking ”Här är det bäst att bo 2012”, där man sammanställt hur människor upplever sin kommun och då fokuserat på kriterierna; Fundamenta, Att vara ung, Att vara äldre, Att ha familj och Att arbeta.

Ännu en gång möts vi i Borgholm av kolsvarta siffror. När vår grannkommun Mörbylånga intar en hedrande 58:e plats på listan, så hamnar Borgholm på en föga rolig 241:e plats av landets 290 kommuner.

Som moderat känner jag mig trots allt väldigt stolt. Av de tio främsta kommunerna på rankingen är det moderat styre i samtliga. Notera att de tre främsta kommunerna styrs av oss moderater, tillsammans med Socialdemokrater i samarbete. Av de 20 främsta kommunerna så styr vi moderater i 17 av de 20 kommunerna. Det är ingen tillfällighet.

Habo kommun vid Vätterns västra strand är den kommun som än en gång placerar sig som etta på listan över de mest attraktiva kommunerna i landet. Här har vi ett moderat kommunalråd och ett socialdemokratiskt oppositionsråd. Kommunen har ca 10.800 invånare, alltså i samma storlek som Borgholm. ”Här har vi inte ens en näringslivschef. Det är jag, kommunchefen och oppositionsrådet som tar hand om allt det där”, säger det moderata kommunalrådet. Han påpekar också; ”Det goda näringslivsklimatet i kommunen beror på att det finns en samsyn mellan politikerna att företagande hör ihop med att erbjuda ett bra boende, bra skola och bra vård. När alla faktorer samverkar skapas en god företagaranda...” avslutar kommunalrådet (M).

Kan de så kan vi. Vi bor och lever faktiskt i en underbar liten stad, som har alla förutsättningar i världen till att bli framgångsrik. Alla måste vi nu ställa oss frågan; Vill vi verkligen att det ska vara som vi har det idag? Många människor känner en förtvivlan, en uppgivenhet och många söker sig härifrån. Det är en katastrof för vår framtid. Jag brukar möta ett gäng glada människor ute på våra gator. Det är dagis ute på stan. Man blir så glad när man ser barnen i sina gula västar och de lika glada fröknarna. ”Här kommer vår framtid”, brukar jag stanna till och säga. För så är det. Det är barnen och våra ungdomar som är vår framtid. Samtidigt så måste vi inse att det är dessa som ska betala tillbaka alla de skulder som centerpartiet samlar på hög i stadshuset.

Det finns bara ett alternativ för att rädda kommunen från den katastrof som väntar runt hörnet. Den heter moderat - den heter socialdemokrat. Låt oss en gång för alla förpassa hela centergänget och de centerstyrda tjänstemännen dit de hör hemma - på Blåkulla!!!

Kjell Wilhelm Ericson, ober moderat Borgholm

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.