Bilprovningen svarar på ris

Insändare • Publicerad 23 april 2008

Svar på insändaren ”Dagens ris till Bilprovningen i Borgholm…” infört i Ölandsbladet den 10 april 2008

Insändaren ”Cohalten” upplever sig ha blivit otrevligt och nonchalant bemött vid efterkontrollen hos Bilprovningen och anser att besiktningsteknikern skulle ha tittat på den katalysator som verkstaden hade bytt.

Vi vill självklart att våra kunder ska vara nöjda med vårt bemötande och vår service. Vi ber om ursäkt om vi misslyckats med vår målsättning.

När det gäller efterkontrollen utgår vi från de mätvärden som vi uppmätt, oavsett vad som har bytts eller lagats på fordonet. Vid kontrollbesiktningen underkändes din bil på för höga värden i samband med miljökontrollen. Vid efterkontrollen var värdena fortfarande för höga men efter varmkörning av bilen sjönk värdena och bilen blev godkänd. Vi misstror varken dig eller din verkstad, men att kontrollera om katalysatorn var utbytt hade i detta fall inte gjort någon skillnad då det alltid är mätvärdena vi utgår ifrån.

Är du missnöjd med hur besiktningen utförts kan du alltid prata direkt med mig som platschef på stationen.

Leif Larsson, platschef Bilprovningen Borgholm

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.