Annons

"Baja-Maja och sådant!"

Insändare • Publicerad 8 augusti 2007

Borgholms kommuns ekonomi vilar på turism. Med stöd till vissa organisationer och evenemang skulle tusentals turister lockas att njuta av Borgholms attraktioner, jippon med mera. Men Borgholms kommuns ansvar mot de hitlockade turisterna och för den delen mot Borgholms skattebetalare skall inte stanna här. Kommunens ansvar är att ordna faciliteter till de besökande så att de inte behöver bryta mot lagen varje gång nöden kräver. Några av oss skattebetalare, som har upplevt på nära håll Victoriadagens firarande; Per Gessles attraktionsförmåga och de fem-sex ”billigare söndagarna” på Strand Hotell, har funderingar på att Baja-Major även i större kvantitet inte är svaret för tusentals i nöd.

Varför kan inte Borgholms kommuns ledning vända på denna bedrövliga situation och satsa på två eller tre byggnader strategiskt placerade i stans centrumområde med hypermodern teknik som självrengörande toaletter - en självklarhet för turister ute i Europa men som ännu inte finns i Sverige - med tillräcklig kapacitet att klara av tillfälliga anstormningar.

Annons

Dessa enheter får gärna bli bemannade eller bevakade och kan kanske bjuda på ett rastrum för småbarnsföräldrar - finns detta överhuvudtaget i Borgholm precis nu? Dessa byggnader kommer att kosta, men tänk vilken effekt på de besökande turisterna - överraskade av moderna faciliteter i en svensk stad så kommer de gärna tillbaka. Och Borgholms skattebetalare? Vi tror att vi gärna betalar för att få våra gator och trädgårdar lämnade i fred - och vem vet, tar kommunen en slant för varje besökare kanske det inte kostar skattebetalarna ett öre!

Och bara ett PS angående kommunens plan för det nya torget: var finns toaletterna?

Cuy och Christina Rundle

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons