Pia Schröder: ”Fyra personer har rekryterats från denna döda nyhetskanal”

24 Mörbylånga kommun eller?
När man inte vet i liken ände man ska börja.......men det senaste stolleprovet i Mörbylånga Kommuns korridorer bara måste kommenteras. För det är hemskt, när en person som jag, med synnerligen ivriga fingrar, inte ens vet i vilket hörn jag ska börja rota.
Publicerad 22 oktober 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pia Schröder.
Pia Schröder.Foto: Arkiv

Sveriges alla kommuner befinner sig i ekonomiska trångmål. Många kommuner väljer då att dra ner på mindre viktiga poster samt att banta staben tjänstemän. Men så tänker inte tjänstemän och politiker i Mörbylånga Kommun som tydligen, tvärt mot alla andra tänker gasa sig ur den ekonomiska knipan och nyanställer. Nyanställer "hitta-på-tjänster" och småchefer. Inte fotfolk ute i hemtjänstens tuffa och lågbetalda värld, utan snarare lite glammiga PR-snubbar.

Senaste fyndet till kommunen är en ny näringslivschef. Vad denna person har för kvalifikationer för sitt jobb vet jag inte mer än att han arbetade för Lindmarkmedia det vill säga ”24 Kalmar” som nyligen gjorde konkurs. Men detta hoppas jag innerligen inte ska anses, ens av Mörbylånga Kommuns tjänstemän och politiker, som en tillgång!

Så nu har Ann Willsund öppnat sitt hjärta och skattebetalarnas plånbok för ytterligare en refuserad ”24 Kalmar”-medarbetare. Med Ann Willsund som påhejare har inte mindre än fyra personer rekryterats från denna numera döda nyhetskanal. Ska Mörbylånga Kommun bli Ann Willsunds privata gängs hemvist.

Precis som när det gällde de tre andra ”24 Kalmar” medarbetarna så betonar politiker och tjänstemän att denne nye näringslivschef har precis de kvalifikationer som kommunen letar efter...fan troet.....Så värst många som sökte tjänsten var det inte, så att välja och vraka var väl aldrig aktuellt, men varför inte istället utannonsera tjänsten ytterligare en gång?

Till en av de andra tjänsterna på "Hitta-på-avdelningen" var det två sökande. En fick tjänsten, "för han har precis vad vi söker", den andre personen blev inte ens kallad på intervju. Så hur rekryteringen i Mörbylånga Kommun går till vet jag inte.

För mig personligen, känns det mer som om dessa fyra försäljare har snackat skallen av beslutsfattarna i lilla Mörbylånga. För, vad behöver vi en näringslivschef till? Vad ska han göra? Vad har han på sitt CW och vad ska han kosta dig och mig. Dessutom, är det en provanställning, eller är det som när kommunikationschefen när vederbörande rekryterades med 60.000:- i månaden, skrivet i sten och utan återvändo? Dessutom ska båda dessa personer ingå i kommunens ledningsgrupp, ups, ups, ups.......

Mörbylånga Kommuns politiker och tjänstemän tycks ha någon form av lillebrorskomplex och vill till varje pris göra som de tror att de större kommunerna gör. Vi är en förhållandevis liten kommun och det vore klädsamt om berörda makthavare började ställa och styra istället för att obetänksamt slösa med våra skattepengar.

Pia Schröder Arontorp