Nyheter

Tvärvändning för ”Sotarn” – återvänder hem till Slätafly

Nyheter • Publicerad 18 april 2008

INNEBANDY

Martin ”Sotarn” Magnusson har bestämt sig. Han lämnar Färjestadens IBK för moderkubben Slätafly/SK IBK.

När Ölandsbladet pratade med Martin ”Sotarn” Magnusson i tisdags hade han fortfarande inte bestämt sig för vilken klubb han skulle spela i kommande säsong. Då meddelande han att han skulle ta beslutet efter den semester i Egypten han nu befinner sig på. Det gick dock betydligt snabbare än så.

– Ja, haha. Jag tänkte vara lite lurig men sedan kom det ut ändå, säger ”Sotarn”.

Så du ville egentligen inte att Slätafly skulle släppa nyheten?

– Nu är den ju ute så nu är det lugnt.

ASSISTERANDE TRÄNARE

Precis som det ryktades om blir ”Sotarn” även assisterande tränare till huvudtränare Jens Norrman i Slätafly.

– Det känns som en rätt bra grej att bli assisterande. Det kommer bli kul att få lite mer ansvar och det känns som jag kommer utvecklats mycket av det, säger ”Sotarn”.

Var det den avgörande faktorn?

– Dels, men även även att Jens Norrman är tränare för laget. Vad jag har hört så ska han vara väldigt duktig och han verkar fått Slätafly på rätt väg igen. De har ju haft ett par tunga år bakom sig och varit nära att trilla ut ur division 1 men det känns som Norrman och Slätafly har något spännande på gång. Sedan är det även min moderklubb och jag hoppas Färjestaden förstår varför jag vill tillbaka.

Att många spelare lämnar Färjestaden, spelade det in?

– Ja lite. Hade de fått behålla alla spelarna så hade situationen varit lite annorlunda och då kanske jag hade stannat. Sedan kan det ju faktiskt bli så att de förlorar ännu fler eftersom Jonas (Nilsson) inte vet hur han kommer göra ännu.

Att du går till Slätafly betyder det att du inte är sugen på Superligan längre?

– Jo, visst är jag det. Jag vill gärna spela i Superligan igen. I fjol gjorde jag ingen bra säsong och jag vill visa att jag kan spela bra även på den nivån.

”MYCKET BRA VÄRVNING”

För Jens Norrmans Slätafly så blir ”Sotarn” en viktigt kugge i ett lag som i ett par säsonger kämpat för sin existens i ettan.

– Självklart är Martin en mycket bra värvning för oss. Jag kan personligen bara vara med på två träningar i veckan och då är det tänkt att Martin ska hålla i resten. Men när det sedan är match så är det jag som sköter allt och Martin ska bara fokusera på att spela. Däremot kommer vi har mycket kontakt och diskutera kring laget och uttagningar och sådant. Förhoppningsvis kommer vi ha mycket hjälp av varandras erfarenheter, säger Norrman.

Förutom Eric Karlsson som nu skrivit på för Färjestaden för ytterligare ett år så har ingen annan FIBK-spelare kontaktats av Slätafly.

– Färjestaden är fortfarande ett mycket bra lag och vi kan inte gå in och plocka spelare hur vi vill, säger Norrman.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.