Annons
Nyheter

TV-kändis förstärker Högby IF

Nyheter • Publicerad 14 november 2008

INNEBANDY, DIV 5

Högby IF får inför mötet mot division 5-jumbon Kalmar Södra lite oväntad förstärkning. Fredrik Berling, känd från bland annat Lilla Sportspegeln och Hjärnkontoret, spelar med laget denna fredag.

Annons

Fredrik Berling är på lördag konferencier på Ölands idrottsgala. I kväll spelar han dock division 5-match med Högby IF när Kalmar Södra gästar Löttorpshallen.

– Tomas Lind (lagledare i Högby IF) och jag är gamla kompisar och har spelat innebandy ihop sedan vi var små barn. Sedan flyttade han till Öland och vi har egentligen bara spelat lite på skoj när vi träffats. Men nu fick jag en fråga om jag kunde vara med på matchen och tyckte det skulle vara jätteskoj, säger Berling.

Innebandyklubban är dock ingen helt ny företeelse för Fredrik Berling som tidigare spelat i division 2 men nu för tiden mest spelar på skoj.

– Tomas var väl egentligen en bättre spelare än vad jag är, säger Berling med ett skratt.

IDROTTSGALAN

Fast huvudorsaken till Berlings Ölandsbesök är inte innebandymatchen. Utan Ölands idrottsgala som hålls på lördagskvällen då Berling är konferencier.

– Jag är peppad som tusan och väldigt hedrad att få hålla i den här galan i år igen, säger Berling som även var konferencier i fjol.

Vad gjorde galan så lyckad i fjol?

– Jag lyckades tillsammans med den fantastiska publiken skapa en otroligt bra stämning under hela kvällen och alla tycktes trivas jättebra, säger Berling.

Vad talar för att succén återupprepas på lördag?

Annons

– Publiken kommer i år bjudas på ett ännu bättre arrangemang med många idrottspersonligheter närvarande på galan som både pristagare och prisutdelare.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons