Annons
Nyheter

Tungviktsdrabbningen

Nyheter • Publicerad 10 november 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

I dag möts Färjestadens IBK och Jönköpings IK i ett småländskt tungviktsmöte. Men de båda tränarna verkar måttligt roade av att deltaga i ett slag om Småland.

Annons

Magnus Gustafsson, FIBK:

– Helt ointressant med ”Slaget om Småland”. Jag tänker bara på tre poäng.

Jakob Olofsson-Adelin, JIK:

– Nä, jag ser det inte så. Jag ser det bara som en viktig match för oss.

”Slaget om Småland”? Vän av geografisk ordning kan faktiskt börja undra. Jo, för även om Färjestaden är från Öland, så är FIBK, likt JIK knutet till Smålands Innebandyförbund. När sedan Färjestaden har valt Kalmar som sin hemmabas, så är liknelsen vid ett slag om Småland solklar, eller? Nix, inte enligt de båda tränarna.

”OINTRESSANT”

– Helt ointressant med ”Slaget om Småland”. Det har jag inte tänkt på ett dugg. Det spelar ingen roll vilket lag vi möter. Jag tänker bara på tre poäng, säger Magnus Gustafsson.

Jakob Olofsson-Adelin är inne på samma linje.

– Nä, jag ser det inte så. Jag ser det bara som en viktig match för oss. För även om vi har startat bra, så är grundmålsättningen fortfarande att klara oss kvar och Färjestaden är ett lag vi måste slå om vi ska fixa det.

Konstigt kan man tycka, men tittar man närmare på de båda coacherna så visar det sig att ingen av dem härstammar från Småland – FIBK-tränaren är från Öland, medan JIK-coachen kallar Östergötland för sin hembygd...

Annons

”MÅSTE SLITA”

Slaget om Småland eller icke. Magnus Gustafsson har en hel del att fundera på inför derbyt. Under tisdagens förlust mot Järfälla var det främst tre saker som inte fungerade:

1. Hjärtat fanns inte där.

– Ja, hjärtat finns ju, men det ska ju komma fram också. Man måste slita för det, att vinna sin match på varje position. Det var mer rädsla än hjärta den matchen. Men spelarna har varit otroligt revanschsugna på träningarna under veckan.

2. Det togs för få avslut på mål.

– Vi kanske inte har tillräckligt skickliga avslutare på banan. De som är bra på att avsluta kanske inte är så bra på att försvara och tvärtom. Det är ett val som man måste göra och det är svårt. Särskilt när vi saknade fyra offensiva killar (Simon Nilsson, Marcus Johansson, Jonas Nilsson och Martin Magnusson).

3. Passningsspelet var för slarvigt.

– Vi gick för nära dem istället för att använda ytorna mer. Vi skulle haft längre passningar för att dra isär dem istället. Nu blev det bara pill-pill.

SNABBARE BACKAR

I dag ska revansch tas och det mot Smålands stora flaggskepp på innebandyoceanen, Jönköping.

Annons

– De spelar ett aktivt zonförsvar och är väldigt bra på kontringar, så vi kommer nog matcha lite snabbare backar.

JIK har överraskat hittills i år...

– Ja, de har ju fem spelare av landslagsklass och en bra trupp, men inte så bred trupp. Vi har en bredare trupp, men de har inte åkt på några skador som vi.

Jakob Olofsson-Adelin delar synen på sitt JIK:

– Vi har en vass, men tunn trupp. En av anledningarna till att vi har gått bra hittills är att vi sluppit skador.

GILLEK HET

Olofsson-Adelin förfogar över två av superligans absolut hetaste spelare i David Gillek och Karl-Johan Nilsson som båda ingår i lagets förstafemma. Gillek, vald till oktober månads bäste spelare av Innebandymagazinet, har gjort hela 21 poäng så här långt – Nilsson står på 15.

– De har börjat oerhört bra. De är individuellt skickliga och omöjliga att ta bort.

Men räcker det med att stoppa Gillek och Nilsson för att stoppa JIK?

– Nä, alltså, jag tror de kommer att fortsätta att producera. Sedan har vi en sån som Andreas Elf i andrafemman, han är en duktig center.

Annons

AVSTÄNGD

JIK var i högsta grad inblandad i övergångshärvan som uppdagades förra veckan. Målvakten ”Zebban” Momén medverkar inte i dagens match, däremot får Alexander Bergström spela under utredningen. Likt FIBK är Jönköping representerat i U19-VM.

– Visst är det olyckligt att det krockar, säger Jakob Olofsson-Adelin.

– Vår kille Kevin Lundgren har varit ordinarie, men Färjestaden saknar i sin tur både Simon Nilsson och Marcus Johansson. De har varit bra i inledningen.

DAVID WINBERG

VIKTOR LOVÉN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons