Nyheter

Total flykt från Borgholms IBK

Nyheter • Publicerad 3 april 2008

INNEBANDY, DIV 3

En era lider mot sitt slut. Efter fem framgångsrika år går succésamarbetet mellan Åke ”Pinnen” Petersson och Jimmy Hultenius i graven. Division 3-gänget kommer dessutom förmodligen förlora Jimmie Nilssons båda kedjekamrater Qasim Ahmad och Marcus Andersson.

Under fem säsonger har Åke ”Pinnen” Petersson och Jimmy Hultenius tränat Borgholms IBK. Nu pekar dock det mesta på att duon lämnar tränarposten.

– Vi pratade egentligen om det redan inför den här säsongen. Jag och Jimmy tycker att vi har varit i Borgholm länge nu och det behövs lite nytt blod och nya tankesätt i föreningen, säger ”Pinnen”.

Under ”Pinnens” och Hultenius ledning har Borgholm förvandlats från ett division 5-lag till ett mittenlag i division 3.

– Det har gått fantastiskt bra under de här åren och jag tycker hela laget utvecklats mycket hela tiden, säger ”Pinnen”

Så ni var inte trötta på det?

– Nej, absolut inte. Vi kände som sagt att det behövdes lite nytt folk i föreningen.

JOHAN STÄRINGE TAR ÖVER

Enligt ryktet väntas Johan Stäringe, som tidigare tränat CL98:s damlag, ta över laget.

– Haha, det är ett ganska bra rykte. Jag har pratat lite med Borgholm men vi har inte haft något riktigt möte ännu. Man kan dock säga att det lutar mer för än emot.

När togs kontakten mellan er?

– Det var i söndags under Fair Play Cup. Borgholm började prata lite med mig och sedan har jag pratat med dem en del per telefon.

När tror du det kan bli helt klart?

– Det är jag inte säker på, men jag skulle gissa på någon gång under nästa vecka. Tanken är dessutom att jag ska plocka med mig Pelle Lundgren som assisterande tränare. Vi har jobbat en del ihop innan och vi fungerar bra ihop, säger Stäringe.

EN SUPERKEDJA SPLITTRAS

Borgholms IBK:s superkedja med Jimmie Nilsson, Qasim Ahmad och Marcus Andersson är på väg att helt splittras upp och alla tre verkar gå skilda vägar. Detta skulle innebära att BIBK tappar tre nyckelspelare och 128 poäng till nästa säsong. Förra veckan avslöjade Ölandsbladet att Borgholms IBK:s Qasim Ahmad var en av alla ölänningar som fångat CL98:s intresse. Nu verkar en övergång mer eller mindre vara klar.

– Det lutar åt CL98. Inget är klart ännu men inom två veckor tror jag att jag har bestämt mig, säger Ahmad.

Vad är det som kommer avgöra?

– Det som känns bäst. Jag gillade att spela tillsammans med Jimmie (Nilsson). Nu när han inte spelar kvar länge så känner jag att jag också vill röra på mig. Jag har varit i Borgholm i elva år och behöver testa lite nytt.

Även den tredje spelaren i BIBK:s succékedja, Marcus Andersson, är tveksam till en fortsättning i Borgholm.

– Jag har sökt in till en del högskolor och har tänkt börja plugga till hösten. Så innan man får besked om antagningarna vet jag inte hur det blir, säger ”Mackan”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.