Nyheter

”Tobbes” fantastiska resa

Nyheter • Publicerad 6 april 2007

INNEBANDY, KVALSERIEN

För tre år sedan var han stjärna i Gårdbyhallen. I SSG IF:s division 5-lag. I dag, fredag, kan Tobias Bengtsson spela upp sitt Färjestadens IBK i elitserien...

– Ska väl inte direkt påstå att jag trodde på det då, säger den 23-årige centern.

Norra Möcklebysonen njuter av innebandylivet just nu. För tre år sedan var han med och spelade upp sina ”Kanoner” på östra sidan till division 4. Efter säsongen ritade han på för Färjestaden, där han nu spelar för andra året. Och nu är han på väg upp i elitserien – från femman till landets högsta serie på tre år, alltså...

– Ska väl inte direkt påstå att jag trodde på det då, även om målet alltid har varit att spela så högt som möjligt, berättar Tobias.

INTE SPIKRAK

Bengtssons säsong har dock varit allt annat än spikrak. Vänsterlårets baksida har spökat under stora delar av året och när han väl var kvitt problemet i slutet av januari genom att använda ett par nya ljumskbyxor blev han sjuk.

– När jag kom tillbaka bestämde ”Mange” (Magnus Gustafsson) att jag skulle ta det lugnt och spela ut säsongen i tredjefemman, berättar ”Tobbe”, som emellertid har fått vara med om ytterligare en svängning.

DELAD POÄNGFYRA

I den andra kvalseriematchen mot Järfälla IBK slängdes han efter en period in i förstafemman och där har han nu huserat tillsammans med Kim Nilsson och Jonas Elofsson. Poängmaskinerna Nilsson och Elofsson har även dragit med sig Bengtsson.

– Jag gjorde åtta poäng under hela grundserien, nu har jag gjort sex, konstaterar Tobias, som därmed parkerar på en delad fjärdeplats i kvalseriens poängliga inför kampen mot Gävle GIK.

Hur har snacket i Färjestaden gått inför dagens match?

– Det är mycket snack, alla är involverade i det på nåt sätt. Det är ett jäkla drag, men det är bara kul att det uppskattas. Vad det betyder för Färjestaden om det blir elitserien? Oerhört mycket. Om vi får ett elitlag på ön, så skulle det sätta hela Öland på kartan.

Din syn på Gävle?

– Vi var inte alls bra de två första perioderna där uppe, Bemervik räddade oss. I tredje tog vi över totalt, vi hade många chanser. Samtidigt så ledde vi ju matchen, så man får vara nöjd med poängen. Nu möter vi Gävle inför ett fullsatt Kalmar Sporthall med Club Zebra i ryggen. Vi har haft för stor respekt för motståndarna tidigare, vi vet om att vi är starka och Gävle är ett lag vi ska ta.

Så ni fixar elitseriebiljetten nu då?

– Jag hoppas ju det. Och förhoppningsvis kan man raka av sig skägget efter matchen, haha...

Kliar det?

– Jag har ju aldrig haft skägg innan. Man är ju lätt topp fem i laget sett till skäggväxten, haha!

Men säger det så mycket, egentligen?

– Vet inte, haha... ”Gunte” och Emil har ju rätt mycket, men det är klart: "Mackan" Johansson och Johan Nilsson har ju bara lite på överläppen...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.