Annons
Nyheter

Thorins Bajen kvalar till ettan

Nyheter • Publicerad 17 mars 2006

INNEBANDYHammarby inleder den här helgen kvalet till division I.Och ”Bajen” har en ölänning i form av Marcus Thorin till hjälp.– Vi möter Kungsör i ett dubbelmöte och skulle vi vinna där står Norrköping på tur, berättar Thorin.

Thorins Hammarby kom tvåa i sin division II-serie och nu väntar alltså minst fyra matcher innan laget kan ta klivet upp i innebandyhierarkin.

Annons

– Kungsör spelar 2-2-1 och har tre spelare som gjort 160 poäng tillsammans, men vi får försöka lista ut ett sätt att slå dem, analyserar Färjestadensonen.

Tolv mål och sju assist för totalt 19 poäng har kommit från din klubba i år.

– Katastrofalt dåligt... Samtidigt har jag inte spelat mer än en tio matcher, så snittet blir väl inte så dåligt ändå.

Du, Anders Bemervik pratade om att FIBK behöver en ledartyp inför nästa säsong och ditt namn dök upp i konversationen.

– Sa han det? Man blir ju givetvis glad av att höra sådant.

Och?

– Jag har precis köpt en lägenhet här i Stockholm, så det känns inte så aktuellt med Färjestaden. Men hade bara hjärtat fått bestämma, så hade det inte varit något snack om saken.

Du har följt Färjestaden under säsongen som har gått.

– Ja, katastrof att de fick stryk av RBK Göteborg, det finns ju inte på kartan. Men i det stora hela ska de vara nöjda med säsongen. Jag tror dock att de behöver ett år till i ettan.

Och din gamle vapendragare Olle Thorssell går som tåget.

– Skitkul! Med tanke på vad han har presterat så är han värd det. Han har gjort sig ett namn i innebandy-Sverige, avslutar Marcus Thorin, som ska försöka skjuta upp sitt Hammarby till samma divisionsgrad som moderklubben Färjestaden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons