Nyheter

Tholin talar ut om JIK-bråket

Nyheter • Publicerad 14 februari 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Det har stormat kring Färjestadens IBK efter helgens förlust borta mot Jönköpings IK. Efter matchen drabbade JIK-spelare och FIBK-supportrar samman i ett slagsmål och i måndags kväll hackade några JIK-fans Färjestadens hemsida med ett meddelande till FIBK-fansen.

– Det har ringt från alla möjliga håll, säger FIBK-ordföranden Matheus Tholin om de senaste dagarnas storm.

Lokala media och drakar som till exempel Aftonbladet har alla gått loss på efterspelet från helgens match mellan Jönköping och Färjestaden. För under själva matchen var det lugnt.

– Jag följde med i Club Zebra-bussen för att hålla lite ordning och jag tyckte de skötte sig bra under hela matchen, berättar Tholin. Det var bra stämning, trots att vi förlorade, och klacken sjöng hela tiden.

”INGA HARD FEELINGS”

Slagsmålet som sedan fått stora rubriker utbröt när supporterbussen var på väg hem.

– Ja, de som stannade kvar i Jönköping var inte med i bussen utan supportrar till oss som tagit sig dit på egen hand. Och vad de sedan gör på kvällen är ju väldigt svårt för oss som förening att kontrollera. Det är ju tråkigt att det händer, sånt ska ju inte hända, men JIK är nog i en värre sits eftersom det var spelare för deras del som var inblandade.

Hur har kontakten med Jönköping varit efter incidenten?

– Den har ”Micke” (Mikael Svensson, sportchef) skött med Jönköpings sportchef. Det är inga hard feelings mellan föreningarna, utan vi beklagar varandras situation.

POLISANMÄLER INTE

I måndags kväll fortsatte sedan såpoperan då ett eller flera JIK-fans hackade Färjestadens hemsida och lade in en text under rubriken ”Hata Färjestaden”. Det är inte första gången någon hackar FIBK:ens hemsida, så sent som förra säsongen var det några misstänkta Mullsjö-fans som försökte psyka Färjestaden inför slutspurten i söderettan.

– Vi har en ålderdomlig hemsida som är lätt att hacka sig in på, konstaterar Tholin. Det ställer ju till lite förtret, men vi ska åtgärda det.

Har ni polisanmält hackningen?

– Nej, jag tror inte man kan spåra det där.

REVANSCH MOT JIK:EN

Relationen med Club Zebra är fortfarande bra och ett samarbete mellan föreningen och supporterklubben ska förhindra framtida skandaler.

– De ska bli lite mer organiserade och då är det lättare att samarbeta. Både vi och eldsjälarna i klacken vill att de ska bli mer organiserade och det tror jag de blir också.

Och nu väntar ju en ny match mot Jönköpings IK i nästa helgs DM-final i Västervik. Lite avslutande krydda till en i övrigt rätt färglös DM-turnering.

– Ja, vi får väl ta revansch där.

På planen...?

– Ja, hehehe... Eller får ordförandena gå ut och göra upp... Nej, jag tror inte det blir någon klack som åker upp dit. Det är nog mer för grabbarna i laget som vill ha revansch.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.