Annons
Nyheter

Taco-buffé bakom ”Guntes” ovana match-hjälteroll

Nyheter • Publicerad 27 mars 2007

INNEBANDY, ELITSERIEKVAL

Nej, det var inte Kim Nilsson som avgjorde matchen mot Järfälla. Inte heller Jonas Elofsson eller Simon Nilsson. Hjälten hette istället Christian Gunnarsson.

Annons

Fyra mål och fem assist mäktade den hårdföre backen med under grundseriens omgångar.

Men mot Järfälla i söndags stod han för hela två mål och ett assist och frågan är självklar: Vad hade ”Gunte” gjort för speciellt i uppladdningen till just den här matchen?

– Ja... Vad fan har jag gjort idag...? Jag käkade taco-buffé igår...

MJÖLKSYRETRÄNING

Nåväl, att en tacobuffé låg bakom Gunnarssons fenomenala insats i söndags är inte vetenskapligt bevisat och därmed låter vi det vara osagt. Men en fenomenal insats var det i alla fall. Utöver målen och assistet var han för dagen en fantom på banan. Var han inte nere och avvärjde Järfällas målchanser så var han uppe och kom till avslut på andra sidan banan.

– Det är mjölksyreträningen med Arne (Svensson, tränare FIK Färjestaden), förklarar han. Vi skulle ha kunnat spela en match till nu direkt efter. Vi springer ifrån dem i sista perioden.

BLUNDA OCH SKJUTA

Ja, i sista perioden var det mest Färjestaden på planen, men annat var det i första då Järfälla gång på gång vände upp FIBK-försvaret.

– Ja, men vi märkte efter en period att de var inte omöjliga, säger ”Gunte”. De är ju inte omänskliga bara för att de har några landslagsspelare i laget. Va fan, de har ju förlorat hela sin serie...

Och förlorade gjorde de även mot Färjestaden i söndags. Bland annat efter att ha släppt in två mål från Christian Gunnarssons klubba.

– Det var bara att blunda och skjuta, avslutar matchhjälten, som borde unna sig en ny taco-buffé inför fredagens match mot Västerås...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons