Nyheter

Täbys kapten om FIBK: ”De är helt ute och cyklar i försvaret”

Nyheter • Publicerad 8 januari 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Täbys lagkapten Danne Bron-Sundbom är en av superligans mest färgstarka profiler. Efter matchen mot Färjestaden var han mycket nöjd med lagets insats men riktade samtidigt ett par kängor till hemmalaget.

– De är helt ute och cyklar i försvaret, säger han om ölänningarnas defensiv.

Caperio/Täbys inledning i superligan har inte varit något vidare. Flytet som fanns i slutspelet förra säsongen har inte infunnit sig och laget har befunnit sig nere i botten av tabellen.

– Ja vi har haft sån oflyt, det finns inte ord för det. Alla studsar vi hade med oss förra säsongen har varit emot oss i år. I kväll blev det en riktig urladdning för oss då det mesta gick in, säger Danne Bron-Sundbom.

”HÅLLER INTE SUPERLIGAKLASS”

Mot Färjestaden fick Täby till sitt täta försvarsspel och var ruggigt effektiva i kontringsspelet, hela 11 mål framåt blev det.

– Vi hade utdelning på allt men jag måste säga att ingen av deras målvakter håller superligaklass idag, säger Sundbom som fortsätter att gå hårt åt FIBK:en.

– Färjestaden är en trevlig klick men har mycket att jobba med. Det funkar inte att hålla på som de gör idag, det är de små detaljerna som gör det.

Sundbom har liksom hela Täby haft det motigt hittills i år. Han har endast mäktat med ett mål under den gångna säsongen men han har dock missat ett antal matcher på grund av skador. Matchen mot Färjestaden var ett steg i rätt riktning för både Täby och Danne Bron-Sundbom.

– Jag är grymt nöjd med grabbarnas insats ikväll, riktig kul, avslutar Sundbom.

KALLE FORSSELL

Läs ävenJonas Nilssons blogg på ÖB-webben: ”Pinsamt värre”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.