Annons
Nyheter

Susanne poängbäst i Linköping

Nyheter • Publicerad 6 november 2008

INNEBANDY, DIV 1 DAM

En av Färjestadens IBK:s största trotjänare lämnade inför årets säsong laget för spel med Linköping IBK i den västra damettan.

Annons

Nu gör Susanne Gustafsson succé i sitt nya lag och är med sina tio gjorda poäng lagets poängbästa spelare.

Susanne Gustafsson har år efter år varit en av Färjestadens IBK:s bästa spelare. Inför årets säsong lämnade hon dock Öland för en flytt till Östergötland och Linköping och spel med Linköpings IBK i den västra damettan.

– Det känns bra. Jag har kommit in väldigt bra i laget och allt funkar jättebra även socialt, säger Gustafsson.

Tre mål

Och LIBK ska vara tacksamma att Susanne valde att spela för dem istället för värsta konkurrenten Bergs IK. Med totalt tio gjorda poäng (fyra mål och sex assister) är hon nu poängbäst i laget.

– Spelsystemet vi spelar efter påminner väldigt mycket om det som Färjestaden spelar, vilket har gjort att jag kanske haft lite lättare att anpassa mig än andra spelare som inte är vana vid det här spelsystemet, säger Gustafsson, som i helgens match mot tabelltrean Husqvarna IK svarade för tre mål och ett assist när Linköping vann med 7–4.

– I helgen släppte det verkligen och det var helt klart vår bästa match för säsongen.

Trea

Segern var Linköpings andra för säsongen och laget ligger just nu trea i den något haltande tabellen. Lagets två förluster har kommit mot obesegrade serieledarna Lockerud IBK samt i seriepremiären då man hade derby mot Bergs IK.

– Derbyt mot Berg tycker jag vi skulle ha vunnit för inställningen var inte riktigt på topp. Matchen mot Lockerud var inte så mycket att säga om. De är väldigt bra och har en helt annan fart än alla andra lag och kommer förmodligen ta hem den här serien ganska enkelt, säger Gustafsson.

Annons

Vad känns som en realistisk placering för Linköping denna säsong?

– Det vi siktar på är att vi ska hålla oss kvar. Och då med lite marginal så att allt inte avgörs i den sista omgången.

Ringer pappa

Däremot går Gustafsson ex-klubb Färjestadens IBK inte som väntat i den södra damettan och ligger för närvarande under nedflyttningsstrecket.

– Jag kikar lite på nätet och ringer pappa (Tommy Gustafsson) ibland för att kolla hur det går för dem. Det verkar som den serien är mycket tuffare i år men jag tror samtidigt att Färjestaden kommer klättra en bra bit uppåt i tabellen, säger Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons