Annons
Nyheter

Surte – ett FIBK-spöke

Nyheter • Publicerad 3 november 2008

INNEBANDY, DIV 1 DAM

Färjestadens IBK:s damer har stött på ett spöke i Ale Gymnasium. På tre försök borta mot Surte har man inte lyckats vinna en enda gång. I helgen förlorade man med 3–5.

Annons

– Det var bara tillfälligheter som avgjorde den här matchen, säger FIBK-tränaren Mårten Andreasson.

Bortamatch mot Surte i Ale Gymnasium är ingen bra kombination för Färjestadens IBK:s

damer. På tre försök har man nämligen inte lyckats besegra Surte en enda gång.

– Det är inget vi funderar över. Surte är ett bra lag och det var bara tillfälligheter som avgjorde helgens match. Hade vi fått någon snedstuds med oss hade vi kanske vunnit istället, säger Mårten Andreasson.

Bra start

Färjestaden fick dock en bra start på matchen borta mot Surte. Man tog ledningen 12.49 in i första perioden genom Sara Nyström men hemmalaget lyckades dock kvittera innan pausvilan.

I den andra perioden var sedan rollerna de ombytta då först Surte tog ledningen med 2–1 innan Elna Hägglund kvitterade till 2–2.

– Det var ett riktigt ställningskrig och inget av lagen var egentligen bättre än det andra, säger Andreasson.

Kvittera

Den tredje perioden började sedan bra för FIBK då Karin Söfort-Jörgensen satte 3–2 sex minuter in i perioden. Minuten senare lyckades dock Surte kvittera i power play.

Annons

– Lite surt att de får kvittera där. Vi höll på att göra 4–2 och avgöra matchen. Istället så får de en utvisning med sig och gör mål nästan direkt när vi spelar boxplay, säger Andreasson.

När tio minuter återstod av matchen satte sedan Surte 4–3 och fem minuter senare kom även matchavgörande 5–3.

– Tyvärr så blir det lite för jobbigt när de gör 4–3 och vi kommer aldrig riktigt in i matchen igen, säger Andreasson.

Besviken över lagets insats?

– Nej, det är jag inte. Jag är besviken över att vi inte kan lyckas vinna matchen men vi spelar bra och det är tillfälligheter som avgör. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är som inte stämmer. Men jag tycker vi ändå gör en bra match.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons